Zavisi sta su ti prioriteti, sklonosti, zelje...
Nekome ko ne zeli da se cima sa skolama kamion je odlicna solucija jer je zarada odlicna.
Nekome kome je bitno da sa porodicom bude svaki dan i ne zeli to da zvrtvuje bolji je definitivno neki stacionarniji posao. Imaj u vidu da se za voznju u lokalu uglavnom trazi prethodno iskustvo i mnogo je generalno lakse naci ponude za "over the road" nego za local jer vecina porodicnih ljudi gleda da se otarasi OTR-a i predje na lokal...
Ja sam recimo bio bolnicar od starta, i bio na toj poziciji nekih godinu dana, ne zato sto sto nisam hteo da vozim kamion vec zato sto sam bio vezan za pohadjanje nastave u skoli preko koje sam odrzavao vizu. Onda sam se ubacio u health insurance i radio kao lekar na proceni rizika. Tu sam bio godinu dana, kancelarijski posao, bio je duplo bolje placen nego bolnicarski i obesbedio mi da isfinansiram nursing school u koji sam pohadjao paralelno sa poslom. Medjutim tu sam dosao do tacke prezasicenja, medjuljudski odnosi su bili blagi ocaj i prosto mi je kamion dosao kao posao koji ce me u pravom smislu "rehabilitovati" od svakodnevnog psihickog mrcvarenja u osiguravajucoj kuci.
Ja sam u kamion seo onog momenta kad se zavrsio nursing program jer mi je trebao psihicki odmor od svega i iskreno prijala mi je voznja tih nekih 9 meseci... Onog momenta kad sam dobio licencu za nurse (u kamionu sam polako spremao drzavni) sam izasao iz kamiona i u roku od deset dana dobio posao u struci koji je sasvim ok placen (manje vise izadje na isto kad se odbiju takse) i sad bar uvek imam opciju da kad mi jedno dosadi mogu da rotiram poslove...
Last edited by Magelan; 02.02.2013 at 08:36.
|