Citat:
Prvobitno poslao korisnik flops
Jedno pitanje, da li je isplatljivije sto se tice para i potrosenog vremena na druge poslove, voziti lokalne ture ili raditi ili se skolovati za neki drugi posao na pocetku dolaska u Ameriku? U smislu, za nekoga ko je tek dosao u Ameriku, a da nema kvalifikacije za tamosnje poslove, da li je isplatljivije da polozi za kamion i vozi lokalne ture i bude sa porodicom tokom nedelje ili da se strpi i radi bilo kakav posao pa posle polaze za medicinskog brata/sestru, ili bolnicara, zavrsi kurs kompjutera administrator, mreze ili sta god. Znaci pitanje je sta bi ljudi koji su dosli u Ameriku preporucili novima koji su dosli, sta je najbolje za pocetak uloziti u sebe, a da nisi dosao sa necim priznatim kao sto je na primer programer ili slicno. Sta bi vi radili da ste sada na poceku, a imate iskustvo u Americi.
Voleo bi da cujem iskusva i preporuke sto vise ljudi koji su tamo, jer bi mnogo znacilo novima. Naravno da ne mora da bude reper za sve, sigurno zavisi od grada do grada, ali bi voleo da svako kaze u njegovom/njenom gradu kako stoje stvari.
|
Flops ,ti ljudi koji tako dolaze su u "challenge" poziciji sto bi rekli ameri ,i ja sam bio jedan ot tih...znaci zavisi sad prvenstveno sa kim si dosao ,ako si dosao solo onda si u startu 80% u boljoj poziciji od onoga ko je dosao sa zenom i detetom od 6 godina,jer prvo kad si sam u startu imaces manje troskove ,manje briga, vise vremena za sebe odnosno svo vreme ovoga sveta za sebe.
Ako si dosao sa zenom i detetom od 6 godina(zasto kazem 6 jer ti je to najgora varijanta dete odmah trebas da spremas za skolsku godinu) u drugacijoj si situaciji PUUUUNOOOO,mislim da neces imati vremena mnogo da biras a tek da planiras da kad dodjes ovde odmah krenes u skolu za CDL nema shanse osim ako ne poneses jedno 10000EURA minimum znaci u tom smeru nemoj da ides .Prvo ce ti trebati vozacka dozvola class D.
Moj predlog za ljude koji dolaze u Chicagu onako blanko, je da krenu sa aerodromom sa trazenjem posla ,mislim da je to pravac vecini ljudi koji dolaze ovde i najlakse je tamo doci do posla u ovoj trenutnoj situaciji.
Tu vam je start 10$ a i nakon 2 godine vam je isto 10$ na sat tako da morate razmisljati sta ce te sa sobom i ako ste za kamion barem ce kapkati po neka para dok radite na CDL-u. Drugo zasto je dobar aerodrom imate u izobilju nase ljude i nase vozace a i nemoraju biti nasi ,krenite u prikupljanju informacija svaka informacija je dobro dosla ali bas svaka.
Odatle je najlakse napraviti skok sa filjuskara na kamion.
opet ponavljam ovo je moj predlog ima tu naravno i drugi pravci ali ja za druge trenutno ja neznam.Ustvari postoji varijanta za janitora (cistaca) po down townu ali neznam kolko ce te tu ogrejati sunce ,bices iznenadjen kad vidis da na konkurs je doslo vas 100 minimum sedite i cekate red za razgovor sa supervizorom ili menadzerom a sanse da vi dobijete to radno mesto su vam 0%
osim ako je taj menadzer nije vasem suraku komsija pa njegov rodjak tu mozda ima svetlo na kraju tunela ovako nikako.
Eto tolko mogu da pomognem i da kazem da je pocetak veoma, veoma tezak i to imajte na umu, ali nemojte se predavati naravno,eto ako vam je za olaksanje imajte nas na umu, mi smo to tesko prosli ,procicete i vi.Pozitivan rezultat ce se videti za 12-24 meseci nece pre ali bice pozitivan.