Što se tiče male dece i tržnih centara, nama oni dođu kao nekad korzo. Skoro svaki ima super igralište za decu, wc gde možeš lako promeniti pelene, neke prodavnice gde možeš kupiti npr. perecu ili nešto slično da dete jede. Ima mesta za šetanje koliko hoćeš. Mi često idemo u tržne centre, dete nam se šeta, odemo na igralište, kupim kafu za poneti i najčešće neku igračku ako se baš za neku zakači. A sa malim detetom, nema baš nekog razgledanja osim ako nije u kolicima (ovde u velikim gradovima deca budu mnogo duže u kolicima jer je roditeljima lakše da tako idu kroz gužve).
Klikni za slike .A druga pogodnost tržnih centrova je što je uvek klimatizovano tako da i u zimu i u leto kad udari zvezda unutra je lepo. I bar u ovim u kojima sam ja bila uvek ima živih ljudi za razliku od ulica koje im nisu baš za šetnju toliko i često je veoma pusto. A odeš u tržni centar vrvi kao u košnici. Još ceo miriše, piči muzika, sve bude u bojama tog trenutnog praznika koji je u kalendaru tako da je veselije nego na ulici definitivno.
Evo slika nasumičnih igrališta u tržnim centrovima da vidite o čemu pričam:
klikni
Tako da sve u zavisnosti od uzrasta, različite stvari su i ljudima sa decom ovde zanimljive. Nama su trenutno bitna igrališta, kad god imam slobodan dan ili za vikend mi odemo na neko, dete se izigra i milina.