Citat:
Prvobitno poslao korisnik Amra Huric
I ja sam se bas evo prijavila za aupair program i aplikacija mi u procesu....htijela bih da te pitam, jel dobijes radi programa ID ili si sama otisla i izvadila ID? Jer i ja se ne bih vise vratila ovamo.
To za zaradu...neznam...mozda nisi imala srece da potrefis dobru porodciu, jer ima onih koji su teski. kolegica je u mene prije 3 godine otisla isto i prva porodica joj probleme stvarala i ona onda promijenila host family, ali u drugoj kazu da su je cuvali ko malo vode na dlanu i cak su joj i vise placali nego 800$ mjesecno i pomogli su joj da upise college tamo i tako je i ostala...
bolje produzi jos godinu...strpi se malo dok se ne nadje kakvo bolje rjesenje, a pokusaj se sprijateljiti skim pa da ti neko pomogne... a advokati stvarno jesu preskupi ali otidji pa se makar posavjetuj sta i kako....samo ne odustaj i sretno 
|
Ja sam izvadila ID jer mi je host porodica rekla da ce mi mozda traziti ID na koledzu, za one casove sto treba da odradimo u sklopu programa. Ali znam mnoge cure koje nisu vadile ID, jer kao ionako ce im trajati koliko i viza, max god dana. A sto se tice porodice, zarada jeste bedna, ali sta je tu je, program je takav, ne mogu da se pozalim na porodicu, ok su. Ako ih promenim, pitanje je da li ce sledeca biti bolja ili gora, tako da ne bih da rizikujem. A produzivanje programa..ne znam bas, to bi bilo previse. Valjda cu pre isteka ove godine da smislim neko pametno resenje za ostanak, pa da ne moram da produzujem. A kad ti planiras da dodjes, i jel planiras u Cikago ili ti je svejedno koji grad?