Hm ovo ti je stvarno interesantno, odes u radnju A i kazes da radnja B nudi proizvod X po ccc ceni, i onda ti oni zbog toga prodaju taj proizvod po ccc ceni iako on kosta vise od ccc.
Ako sam dobro skontao zvuci interesantno...
[QUOTE=mikiSA;36115]NA slicnu temu, ali [B]PRICE MATCH[/B]:
U Bosni, ali i u Srbiji i Hrvatskoj nisam naisla na ovaj termin i nacin poslovanja: kupila kameru za drugaricu od $99.99 u Bestbuy (online, a ja dosla po nju). Dva dana nakon toga spomenula sestri da sam uzela kameru za toliko, slucajno opet odem na stranicu njihovu i vidim da je kamera snizena $20 sljedecih 5 dana (President's day sale). Ne bude mi mrsko, malo se zadubim u customer service stranicu, vidim da rade price match preko telefona (ne moze u prodavnici) i nazovem taj broj, kazem u cemu je stvar, dadnem broj narudzbe, potvrdim svoj identitet (ime, prezime, adresa, broj tel na billing) i dobijem potvrdu da ce mi vratiti razliku toga i razliku poreza koji sam platila za to. Pet dana nakon toga gledam bank statement i vidim da je vraceno $21.75.
Odem sljedeci dan po kameru (sestri se svidjela ona koju sam uzela, pa uzela jos jednu) po snizenoj cijeni, odem po to i malo prosvrljam po radnji. Tamo ugledam trecu kameru (ovu sam davno sebi zapikala jer volim tu marku, dovoljno je mala da moze stati u dzep pantola : vazno za moj sport) koja je na njihovoj stranici oko $100, a tamo stoji cijena $129. Opet se zaputim u laptop sekciju: nadjem prvi Macbook, otvorim njihovu stranicu sa proizvodom gdje je snizena cijena i nadjem prodavacicu sa odjela kamera, povedem je do kompa i pitam hoce li uraditi price match on the spot. Zena naravno odmah odobri, jos uzmem neke sitnice: memory card je bio $5 za 8 giga i tako to, i sva sretna i zadovoljna odem. Ovo vecina vecih prodavnica radi, od GAP, Old Navy, bilo koje veike JC Penny, SEars..., pa da znate da se i to moze koristiti. Jedina [B]caka[/B] je sto [B]morate da pitate[/B], niko vam nikad od prodavaca nece reci za price match, to je na vama da skontate i trazite.
Eto, nadam se da ce ovo nekome pomoci za ubuduce: kad se trazi price match: prozivod mora biti na stanju, model proizvoda mora biti isti kao i taj za koji trazite price match, i price match se moze uraditi samo u odredjenom vremenskom periodu (nekih do 7-10,15 dana maximalno).
Detaljnije na ovim linkovima [URL="http://dealista.quickanddirtytips.com/price-matching.aspx"]Price matching[/URL] [URL="http://www.hersutah.com/story/know-rules-price-matching-target-best-buy"]Rules of price matching[/URL][/QUOTE]
|