View Single Post
Staro 25.02.2013, 09:31
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srce Prikaz poruke
2-3.000$ na koliku tvoju platu?

P.S. Nemoguce je da vozac koji je placen 0.40$ po milji vise zaradi od vlasnika kamiona koji u proseku uzima turu od 2.00$ sa troskovima...
Pa samo na gorivo po milji ode 60-70 centi. Putarine umeju da budu paprene. Recimo kad se krene iz CHGO prema istoku samo kroz Indijanu i Ohajo je u jednom pravcu putarina oko $70. Prelaz preko George Washington Bridge-a (jedini moguci ulaz u NYC) je $60 kad se ide iz pravca NJ (besplatno doduse kad se izlazi iz NYC). Tappan-Zee i I-84 su oko $15... I-76 kroz Pensilvaniju od Ohaja do Filadelfije se placa po toni pa tu moze da ode i $200 u jednom pravcu...

Nedeljni najam za trailer je retko ispod $150 (mesecno - $600). Osiguranja koliko volis... Samo promena ulja koja se radi u proseku jednom mesecno je $300. Skup sport...

Prosek $2.00? Bilo nekad, sad samo u toku sezone a to je 6-7 meseci u godini... Tokom zime, posao ume poprilicno da usahne i cene postaju smesne... A zaglavis negde 2-3 dana jer nema ture, ili owner nece da prihvati "sicu" - samim tim cekanjem ide u minus - kamion stoji u mestu...

Kad owner sve to oduzme, ne ostane nesto mnogo... I da - na kraju vozac zaradi vise od ownera (ukoliko nisi sam svoj gazda).

Ja sam mesecno zaradjivao oko 5k dok sam vozio kamion, ali to je pre poreza...

Last edited by Magelan; 25.02.2013 at 09:44.
Reply With Quote