View Single Post
Staro 25.02.2013, 10:57
mmilan77 mmilan77 je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Dispatch pocinje sa $500 nedeljno i to onda raste logikom ako firmi pravis vise novca i ugovaras vise tura. Firma u kojoj sam ja radio je ownerima uzimala 12% od ture (trosak koji sam gore zaboravio da napomenem). U zavisnosti od sposobnosti dispatch-a, razlikuju se i plate... Recimo da je neki prosek $3.000 mesecno, mada iskusni maheri imaju i vise od $5.000.

Ja sam se raspitivao malo oko toga, u principu treba da imas nekog ko ce te ubaciti i kompaniju (citaj veza u kompaniji) i da je pri tom kompanija voljna da u tom trenutku zaposli nekog bez iskustva kog ce obucavati. Kad jednom udjes, onda sve ide lakse. Menjaju se kompanije, opet po preporuci, za bolju platu.

Ono sto mene nervira kod tog njihovog posla je radno vreme - 7-17h. Nisi placen po satu nego imas platu sto znaci da si debelo u overtime-u koji nije placen. Meni je to rano ustajanje "smrt za vrat" pa se nesto nisam ni cimao iskreno... Svaka cetvrta subota radna. Radis sa gomilom budala i idiota, ubedjujes se sa njima da koriste GPS ("djavolja naprava" po nekima), ubijas se da dajes direkcije nekome ko ne zna gde je levo... Pravis xyz konferencijskih poziva jer vozac ne zna da bekne engleski... Gutas knedle kad vozac kasni, a cool-ira kad ga zoves na mobilni, dok broker na drugoj liniji vristi i preti da nece platiti turu zbog nepostovanja vremena isporuke... Malo malo pa te neko napici... Nije to moj stil A i voznja kamiona mi je mnogo zanimljivija od sedenja u kancelariji 10 sati dnevno i natezanja s raznoraznim ludacima...
da da, poznato mi je to, jer se time bavim vec 10 godina ali mnogo kompleksnije od toga. Slazem se, ipak je bolje voziti obidjes celu Ameriku i jos si placen za to,,mada je to jako naporan posao, pun odricanja i bez slobodnog vremena, ali ko ima nameru da jednog dana postane owner vise kamiona i da ne vozi non stop vec povremeno u zameni nekog od vozaca, mislim da se vredi zrtvovati ali za to treba dobro i zapeti i imati srece sa vozacima i kamionima
Reply With Quote