Citat:
Prvobitno poslao korisnik micilou
Magelan .............ja imam pitanjca vezana za kamione i knjigovodstvo..........koliko nasi placaju za te usluge knjigovodstvenim agencijama ..............koliko rade sami ................kako se uopste nasi snalaze sa porezima i poreskim prijavama IFTA.....npr i ostalim.............da li otvaraju LLC ili vise vole neki drugi oblik..............da li placaju radnike kao kontraktore .......... ko im radi 1099 onda .....generalno u kom su fazonu nasi po tom pitanju.............
|
Nasi owner operatori otvaraju svoje "mini" kompanije tipa LLC, a onda kao kontraktori rade za vece trucking kompanije.
Moj bivsi owner dobija 1099 od trucking kompanije za koju je radio kao kontraktor, a onda njegov racunovodja pravi 1099 za vozace (konkretno moj owner je imao nas dvojicu) i onda ja radim moje takse, a moj owner od svoje takse odbija zaradu koja je data nama - vozacima koji smo za njega vozili...
E sad, sto se tice racunovodja na kraju lanca, recimo da ovde po CHGO ima par njih "na glasu". Prica se da su to bivsi (penzionisani) sluzbenici IRS-a. Koliko je to tacno - ne znam. Po nekom mom vidjenju stvari to ti je ekipa koja igra po ivici zileta, ali za divno cudo nisam cuo da je IRS nekom radio "audit". Nisam strucnjak za racunovodstvo, ali i kao laik sam mogao da zakljucim da se tu muti naveliko. Ocito ta ista ekipa zna gde moze da se "provuce" i to tako ide... Illinois je ovo, drzava naveliko poznata po mutnim radnjama, ocito se IRS ne bavi ovde "sitnom boranijom" pa se to tako provlaci... Nasi vecinom, ni engleski ne znaju kako valja a kamoli poreske propise, idu po fazonu "kud svi Turci, tud i mali Muja" i rade takse kod tih nasih... Bude tu na kraju "razumna cifra" samo sto se to meni cini premalo za toliki zaradjeni novac. Kapiram ja da svi mi imamo odbitke, ali bas toliko