View Single Post
Staro 28.03.2013, 18:09
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Ja da radim u ambasadi odbijao bih svakoga ko ima nekoga bilo koga u US jer je to za mene upozorenje da taj neko mozda moze da mu pomogne da ostane. Cim neko donese pozivno pismo bio bi za mene potencijalno rizican. Pokusajte da skupite 3-4 poena i vidite da li prolazite
Na osnovu cega bi ti odbijao? Kakvo upozorenje?
Na zalost, ljudi koji rade u ambasadi ocigledno razmisljaju isto kao i ti. Ja radim u ovoj Americi vec godinama i placam uredno svoj porez i dadzbine. Sa svojim primanjima ja itekako privredjujem ovoj zemlji. Zeleo sam ovo leto da svom kumu (sa kojim sam drugar od malena) pokazem gde zivim, radim i kako sam se snasao u ovom dalekom svetu. Da odemo malo da se provedemo po Vegasu i zezamo (i time jos vise privredjujem ovoj zemlji jer ce on svoje pare stecene u Srbiji i ja svoje da potrosimo ovde). Jeste, poslao sam mu pismo....kao sto sam poslao jos nekima pre njega i SVI su se vratili nazad. Da li stvarno mislis da bi moj kum meni ugrozavao status da pokusa nesto ilegalno? Covek je imao i nekretninu i redovan posao i pare na racunu i sva ta sranja koji oni traze i bio je odbijen jer nema zenu i decu (to njima ne dokazuje dovoljnu vezanost za zemlju). Kakve su to gluposti? Na osnovu cega ide razmisljanje da ljudi u srbiji samo cekaju da odu negde ilegalno. Pa imaju svi pasos, mogu sutra u Nemacku, Francusku, Svedsku....gde je zivot daleko laksi nego ovde (sto se tice skolovanja, zdravstva itd). Ujedno, koga god da sam ikada upoznao da je hteo ovde da dodje i ostane ilegalno je u tome i uspeo. Sve koji znam da su odbijeni su samo hteli da dodju u posetu. To samo pokazuje koliko su oni glupavi tamo sa svojom procenom. U svakom slucaju, ja cu da uzmem pare koje sam hteo da potrosim i da odem negde, bilo gde van amerike i da ih ostavim tamo gde su pozeljne.
A sto se tice upozorenja i sl.....eto ti Work And Travel program....glavni uvoznih ilegalnih imigranata....ali i dalje postoji.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote