View Single Post
Staro 28.03.2013, 23:39
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik olivera77 Prikaz poruke
Hajde Vrhunski,ali iskreno,recimo treba tebi da dodje kum,drugkomsija,bilo ko od rodjaka.Sta bi mu savetovao da kaze na intervjuu-da nema nikoga ili da ide kod tebe.
ja bih mu rekao otvoreno pre interview-a sta ja mislim a na njemu je da odluci da uradi kako hoce. Ja licno ne bih lagao u ambasadi. On jeste postupio iskreno i posteno tu nema sta ali njegov slucaj je takav da deluje kao da ce da emigrira.
Tipa:
35 godina, sam nema dece i jos ima nekoga u Americi ko bi mogao da mu pomogne. Deluje lose.
Barem neka nadje zenu i napravi decu pa da pokusa ponovo mislim sta reci.
Citat:
Ja sam za to da se ne treba lagati pogotovu kada su tako ozbiljne stvari u pitanju koje mogu dovesti do nekih penala.
I ja isto, potpuno se slazem treba da napravi problem i sebi a mozda i nekom drugom potencijalno ali ja samo kazem da za one koji stvarno nemaju nikoga da ne traze nekoga nego da kazu realno sta je i kako je. Posto kod nas ima masa ljudi koji "TRAZE" nekoga da im posalje pismo a u stvarnosti nemaju nikoga u US.
Citat:
Moja prijateljica,udata,dvoje dece,htela da ode kod sestre od tetke u US sama,znaci ostavlja muza i maloletnu decu u Srb na dve nedelje.Odbijena.Pritom radi vise od 10 godina u istoj firmi.
To je znaci jos extremniji slucaj ali sestre i braca su generalno veci problem nego prijatelji. Jer za njih postoji veca sansa da ce im "pomoci".
Citat:
I koja je poenta da ona bude odbijena,a da masovno studenti od kojih veliki broj ostane na crno tamo dobiju vizu.
Ovo za J1 studente ni meni nikad nece biti jasno. Verovatno to gledaju ovako. J1 viza omogucava SSN a B1/B2 ne. Ok pusticemo ih da odu u US na J1 a ako ostanu na crno "nema veze" barem ce morati da placaju godisnji TAX (jer imaju SSN) a na kraju krajeva ipak mogu da 'regulisu' status ako se ozene/udaju i ostanu u US. Na taj nacin 'pokupe' studentariju....i tu zato gledaju malo redovnije studente i slicno. Ja ne vidim neko drugacije objasnjenje ...nego to.
Reply With Quote