Citat:
Prvobitno poslao korisnik olivera77
Hajde Vrhunski,ali iskreno,recimo treba tebi da dodje kum,drugkomsija,bilo ko od rodjaka.Sta bi mu savetovao da kaze na intervjuu-da nema nikoga ili da ide kod tebe.
|
ja bih mu rekao otvoreno pre interview-a sta ja mislim a na njemu je da odluci da uradi kako hoce. Ja licno ne bih lagao u ambasadi. On jeste postupio iskreno i posteno tu nema sta ali njegov slucaj je takav da deluje kao da ce da emigrira.
Tipa:
35 godina, sam nema dece i jos ima nekoga u Americi ko bi mogao da mu pomogne. Deluje lose.
Barem neka nadje zenu i napravi decu pa da pokusa ponovo

mislim sta reci.
Citat:
|
Ja sam za to da se ne treba lagati pogotovu kada su tako ozbiljne stvari u pitanju koje mogu dovesti do nekih penala.
|
I ja isto, potpuno se slazem treba da napravi problem i sebi a mozda i nekom drugom potencijalno ali ja samo kazem da za one koji stvarno nemaju nikoga da ne traze nekoga nego da kazu realno sta je i kako je. Posto kod nas ima masa ljudi koji "TRAZE" nekoga da im posalje pismo a u stvarnosti nemaju nikoga u US.
Citat:
|
Moja prijateljica,udata,dvoje dece,htela da ode kod sestre od tetke u US sama,znaci ostavlja muza i maloletnu decu u Srb na dve nedelje.Odbijena.Pritom radi vise od 10 godina u istoj firmi.
|
To je znaci jos extremniji slucaj ali sestre i braca su generalno veci problem nego prijatelji. Jer za njih postoji veca sansa da ce im "pomoci".
Citat:
|
I koja je poenta da ona bude odbijena,a da masovno studenti od kojih veliki broj ostane na crno tamo dobiju vizu.
|
Ovo za J1 studente ni meni nikad nece biti jasno. Verovatno to gledaju ovako. J1 viza omogucava SSN a B1/B2 ne. Ok pusticemo ih da odu u US na J1 a ako ostanu na crno "nema veze" barem ce morati da placaju godisnji TAX (jer imaju SSN) a na kraju krajeva ipak mogu da 'regulisu' status ako se ozene/udaju i ostanu u US. Na taj nacin 'pokupe' studentariju....i tu zato gledaju malo redovnije studente i slicno. Ja ne vidim neko drugacije objasnjenje ...nego to.