Citat:
Prvobitno poslao korisnik american muscle
to je kao i svi poslovi, posao koji moraš volit.
ja vozim več 14 godina i vjerojatno ču pustit kad odem u penziju jer obožavam vozit.
e sad druga je stvar ako ga radiš da bi prehranio i bolje zarađivao, nego zato jer to voliš.
onda ti je naravno teže
|
Pozz drustvo da napisem i ja koju da se tema nastavlja jer redovno citam od pocetka sve postove i stvarno je extra sto svako od vas posveti koji trenutak svog vremena za nove ljude u ovom poslu.
Ja sam u Kanadi vec nekih 7-8 mjeseci,dugo sam razmisljao i na kraju se odlucio da polazem za kamion, iz dva razloga prvi razlog bolja zarada(tj. za nas koji ne znamo ok jezik i nemamo skolu u kanadi/americi mislim da je to i najplaceni posao),a drugi sto volim voznju i nevolim zatvoren prostor tipa(fabrike).Tako da sam vec krenuo sa resavanjem vozackog u toku sedmice trebam ici polagati testove i ubrzo poceti za voznjom.Sto se tice ovde u Kanadi je veca procedura doci do vozacke za kamion nego u Americi ali koje uporan moze se samo potraje malo duze,drugim rjecima otimaju narodu pare na ljep nacin.
Licno me zanima kakav je tok polaganja na sta trebam obracati paznju najvise dok budem isao na voznje sa instruktorom,koji dio je po vama najteze savladati.
Posle zavrsenog polaganja na koji nacin traziti posao posto svako trazi vozace sa iskustvom,sa kojom pricom da idem kod gazda?ugovori na koliko se potpisuju sta prihvatiti sta ne...
Eto koja recenica i od mene pa bih bio zahvalan ako ima ko savjet za Amatera

))