Citat:
Prvobitno poslao korisnik Toske
Za Magelan:Pa sto se tice voznje koliko sam upoznat imas dve varijante na koje se vecina ljudi opredeljuje vozis 15h dnevno i kuci si svaku vece ili long ture za Ameriku pa te nema par dana kuci,ko sta voli nek izvoli.Ovde je problem naci posao na pocetku malo ko ce te primiti ako nemas neku vezu i iskustva barem malo.Naravno ne kazem ja da instruktor nece nauciti ali zavisi isto koliko je on voljan da poradi sa tobom ako mu platis full cjenu onda gleda da te se sto prije rjesi ako placas po satu onda ces se i navozati i naplacati a meni koji nikad nisam vozio kamion ne pada na pamet da placam po satu,i sto kazu ljudi tek prvi put kad sjednes sam da vozis tek onda te udari realnost kako,sta i slicno.
|
Pa od instruktora pokusas da izvuces koliko god mozes informacija i saveta, a onda se veliki deo stvari nauci kad krenes da vozis.
Praksa po nasim firmama ovde je da vozaci sa "svezim" CDL-om imaju neki tip treninga - 2-3 nedelje te stave da vozis sa nekim u timu i za to vreme se pokupi dosta "caka".
A i posle kad krenes da vozis sam, uvek imas dispatch ili vec nekog iz firme kog pozoves kad se nadjes u situaciji da nisi siguran "sta i kako". Inace, znam da je u Kanadi malo zategnutije sto se nalazenja prvog posla tice. Zato je CHGO super za pocetak jer su nase firme voljne da prime nove vozace pa tu stices "experience". A posle, ako bas neko zeli da se prebaci u neku americku firmu (JB, CR England...) vec imas US experience... Zato je mozda najbolje da u Kanadi pocnes da vozis za neku nasu firmu pa da posle par meseci predjes da vozis negde drugde...
Ja sam recimo Bode-a zivkao stalno kad nesto zapne i dobar deo treninga pokupio od njega