Citat:
Prvobitno poslao korisnik ctpubop
Evo da se i ja uknjzim.
Prijava n-ti put (prvi put '99 a od onda skoro svake godine, mislim da smo promasili jedno 3-4)
Izvucen samo ja - 2014EU00007xxx
Srbija
Kao i ostale novajlije imam nekoliko pitanja na koja bas nisam mogao naci odgovor.
1. U primeru obrasca DS-230 ovde na sajtu, u gornjem desnom uglu je odstampan CN. U ovim novim PDF-ovima ne postoji polje za to, kontam dkle nije potrebno. Ili negde mozda gresim?
2. Na dokumentima koje sam skinuo sa dvlottery.state.gov/ pise
OMB APPROVAL NO. 1405-0015
EXPIRES: 02/29/2012
ESTIMATED BURDEN: 1 HOUR*
Dole pise "This Form May be Obtained Free at Consular Offices of the United States of America Previous Editions Obsolete"
Da li postoji negde novija verzija ili je ova OK?
3. Vidim da svi nesto komentarisu CN i procenjuju verovatnocu dobijanja intervjua na osnovu istog. Da li neko moze da mi posalje link gde se mogu podrobnije informisati o ovome?
Unapred hvala 
|
Evo i odgovora na pitanja:
1. U formilarima nema polja za upisivanje CN broje u gornjem desnom uglu i bilo je onih koji nisu upisivali ali svi preporucuju da se dopise. Otvorite obrasce preko NitroPDF i imate mogucnost upisivanja.
2. To su ti obrasci skinuti sa zvanicnog sajta. Noviji ne posotoje
3. Vise informacija o dinamici intervjua ima na
travel.state.gov u okviru Visa Bulletin-a. Otprilike 2 meseca pre intervjua se dopija mail da vam je promenjen status, ako ste u obrascima uneli e-mail. S obzirom da je broj mali, intervju mozete ocekivati oktobra/novembra a mail sa promenom statusa sredinom avgusta ili septembra.
Sto se ostalog tice, odvojite malo vremena i iscitajte forum. Naci cete puno korisnih informacija i uputstava!

07.07.2012. - poslata koverta u KCC
16.07.2012. - stigla koverta u Kentaki
12.04.2013. - obavljen lekarski pregled
17.04.2013. - INTERVJU: Viza odobrena

18.04.2013. - Viza u pasosu
27.05.2013. - Kupljena karta za 24.09.2013. Sofia - Amsterdam - Chicago
25.09.2013. - USA tlo je pod nogama