Citat:
Prvobitno poslao korisnik Daliborable
Ne ne treba da navodis ako nije duze od 6 mjeseci. Vi mozete da izvadite potvrde samo za tih 3 mjeseca tako da podaci boravka i podaci gdje ste radili ne moraju da budi isti.
Ja sam naveo da radim za njemacku firmu, samo su me pitali da li budem tamo. Slucaj je da radim od kuce i ne budem tamo.
Dalje, bio sam vani na turisticku par godina, izlazio i ulazio svaka 3 mjeseca. Rekli su mi da sam pogresno naveo da sam bio tamo. U principu nisam bio tamo duze od 6 mjeseci u komadu i prepravili su mi podatke.
Da su mi trazili potvrde iz vani ja ih nebi mogao dati i propala bi mi aplikacija.
|
Moram priznati da nam je ovo pitanje stvarno zadalo glavobolje. ok, jasno mi je i znam da ne moraš po default-u živjeti tamo gdje je sjedište firme u kojoj radiš, u takvom slučaju (kao kod tebe sa njem.firmom) mislim da nema dileme. Ali činjenica je da je on stvarno živio i radio u N. Sadu 2.5 god. Problem je što je po službenim podacima MUP-a to u stvari 3 mj. Teoretski, ako dođe do pitanja gdje ste živjeli u vrijeme dok ste bili zaposleni u toj i toj firmi, šta reći? Ne može reći da je živio u B.Luci, mislim može, ali čemu komplikovati stvari laganjem. A sa druge strane šta odgovoriti na pitanje kako ste živjeli tamo 2.5 god., a u službenoj evidenciji stoji 3 mj. Kako objasniti podatke koji su kontradikorni, a da ne pomisle da nešto muljamo?
Mislim da ću svakako nazvati ambasadu sutra, ali ako je još netko imao ovakav ili sličan slučaj, help please...

21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene

31.03.2014. Landed in Chicago