Citat:
Prvobitno poslao korisnik Gordana07
Pa vaka , mi zedoa Affidavit of support , Tax return for the last 2 year od sponsorot. i moite dokumenti osnovnite uverenija i dokumenti od shkolo. drugite mi gi vratija.
Za vizata se plaka 330 dolari ( vi preporachuvam da imate spremano dolari zashto videov eden pred mene otide nadvor da smenuva ili mene taka mi se prichini) i 145 dolari se plaka od ko ke ja dobiesh za procesiranje na dokumenti SSN i zelena karta.
|
A dali trebase prevod ili kopii nivni? Znam samo deka treba originalot i plus kopija na diplomata od skolo se ostanato mislam deka e samo original (izvod i uverenija za neosuduvanost i jas za slobodna bracna sostojba) dve sliki 5x5, pasos i posto nemam affidavit mozi samo so e-mail od prijatelite od USA kaj sto ke prestojuvam neli? a mozi i so smetka od banka na roditelot? posto jas moja zasteda so tolkava suma na ovie godini vo ovaa drzava tesko deka ke imam

pa na nekoj nacin da se vidi deka ke imam ete pak svoi pari nema da cekam na sponzorot od US . procitav negde deka ne mora strkitno da e bas affidavit. vizata se zema sledniot den ili po dva dena? kako odi toa? se izvinuvam sto vaka detalno se rasprasuvam ama duri stignam na intervju uste sto pati ke pobaram odgovori segde