View Single Post
Staro 06.06.2013, 10:46
familly familly je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2013
US lokacija: Boston
Pošalji Skype™ poruku korisniku familly
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DD mak Prikaz poruke
Zdravo,
mene zanima i kolike su zarade, i u Bostonu, i uopšte. Konkretno zanima me da li se isplati dete od 4.5 godine poslati u predškolsku ili je bolja matematika kući sa mamom (ili tatom)? Naša kombinacija bi bila (izvukli nas za DV2014 i po broju imamo godinu i po dana do odlaska) 4.5 i 10.5 godina. Ako su troškovi 4000 kolika bi bila zarada? Ipak treba nešto preko toga za odmor i slično.

Kakva je klima? Obzirom na to da sam iz Makedonije, i naviko na sunce i slično, ne bi nam odgovaralo klima ko recimo u Londonu.

Hvala unapred na informacijama i pozdrav
Klima je slicna kao ovde u Srbiji. Leti je dosta toplo ali i po meni velika vlaznost vazduha. Severni deo je naravno hladniji i zime su nesto duze nego kod nas. Boston je skup jer je univerzitetski centar gde su Harvard i Kembridz pa su cene i razumljive ali s druge strane je i obrazivanje jedno od najboljih u Americi. Zarada uvek zavisi od toga sta radis - nije ista plata programera i nastavnika. Na pomenutom sajtu indeed ima poslova kao i na craig listi. Cesto napisu u oglasu i kolika je godisnja plata pa mozes da vidis. Najsigurnije sto se finansija tice je da oboje rade. Najbolje je da nadjes konkretnu skolu-vrtic u konkretnom gradu pa da izracunas sam. Ja sam pronasla produzeni boravak u skoli u koju mislim da upisem decu koji kosta 570$ mesecno 5 dana nedeljno od 2.20 - 6pm. Inace u Bostonu casovi traju od 8.00 -2.20. Dorucak u skoli je 1,25$, rucak 3$. Ovo vazi samo za Boston, ne znam kako je u drugim gradovima. Posla ima manje nego pre ali ipak ima.
Pomenula sam vec sajt greatschools gde moze da se vidi rejting skola u svakom gradu kao i cene stanova u blizini. Vec ima na forumu puno informacija o svemu pa malo pregledaj.
Reply With Quote