View Single Post
Staro 26.06.2013, 08:33
AntaresNS's Avatar
AntaresNS AntaresNS je offline
Drug član

Datum prijave: 23.07.2010
US lokacija: Somewhere in CA
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik anonimussrem Prikaz poruke
Hvala ti na brzom odgovoru. Već duže vreme smo u proceduri učenja, pripremili smo papire, pa sad smo se dvoumili oko mesta predaje. Da li u Kishunhalas ili Morahalom. Od 1. marta mogu samo veća mesta. Jedino se ne zakazuje u Segedinu, ali tamo pošto ih ima 3-4 koji primaju papire u istoj prostoriji, neretko postavljaju teška pitanja, posebno neki ćelavi matorac iz naših krajeva...
Svi su potvrdili da je prcedura ako predaješ u Mađarskoj brža i blaža, za razliku od naših.

Koszonom szepen.
Kérem U Morahalomu ima jedna odvratna teta ali ona radi na predaji dokumentacije za pasose a ko radi na predaji zahteva za drzavljanstvo - pojma nemam! Nemam nikakve informacije u vezi Kishunhalasa i Morahaloma sto se samog "intervjua" tice ali sam opet siguran da je lakse i da te manje maltretiraju nego u Subotici. U svakom slucaju, gledaj da sto vise naucis i samo opusteno...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grujica91 Prikaz poruke
A da li mora da bude pranbaba ili prandeda? Posto je moj najstariji prandeda rodjen 1920-e, tada to vise nije bila Madjarska, ali imam cukunbabe i cukundede koji su rodjeni u Banatu, posto su svi moji poreklom Vojvodjani starosedeoci ?
Koliko znam uslov je da imas predaka koji je rodjen na teritoriji Ugarske monarhije pre 06.1921. godine (ili za vreme WW2 i madjarske okupacije Vojvodine) sto znaci da mozes ici preko pradede koji je rodjen 1920. godine. Ne mora da bude pradeda niti prababa, ali sto vise ides "unazad" to ti je teze naci izvode iz MKR ili MKU predaka...