View Single Post
Staro 29.07.2013, 13:01
MIKI VELIKI MIKI VELIKI je offline
Član

Datum prijave: 29.06.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aristotel Prikaz poruke
Ovako.... Radim iz Srbije za Američku transportnu kompaniju. I sada me zanima sledece. ako nadjem neku kompaniju kojoj treba ljudi moje struke, e sada ne bih ja tamo da radim za neke ludilo pare vec da trazim od njih neko strucno usavrsavanje, nesto kao internship program, gde ako oni kazu da bi me primili njih bi kontaktirala sponzorska organizacija i sponzorska organizacija bi preuzela troškove svega toga....

(inače gazda moje firme je srbin i nece da sredjuje papire nikome, a moze, ipak je on došao da radi ovde jer smo mi jeftina snaga i ne zeli da izgubi radnike, jer je tamo otpustio sve koji su radili ovo sto mi radimo)

Da cujem mišljenja, neke savete. Možda iskustva?
internship je "popularan" kod amerikanaca -dobijaju besplatnu radnu snagu ali tesko ce ti srediti papire posle sem ako nisi bas extra talentovan
ja licno na tvome mestu nebi kvario ovo sto imas sada
radis za americku firmu a i sam si primetio da je gazda "tamo" otpustio sve to sto vi radite iz srbije ..tako da prakticki ides suprotno trendovima ako bi isao u usa po neko usavrsavanje a posebna je prica sto bi sam sebe finansirao i sto bi te to kostalo djavo i po
u americi zadnjih 6-7 gdina ima izuzteno negativnih trendova bas sto se tice zaposljavanja i prosperiteta koji se samo pojacavaju i ubrzavaju

http://usnews.nbcnews.com/_news/2013...sness#comments
Reply With Quote