View Single Post
Staro 05.08.2013, 02:43
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aristotel Prikaz poruke
stani bre o cemu ti pirčaš?

Jel mozes ti na napravis razliku između povišice i plate?????

Sta trabunjas? Ja kazem ovde ljud rade po 4-5 meseci bez plate i nesemju da je traze????

A ti pricas o povisicu??? Ja o tome kao pare koje dodju za platu budu potrošne na kockarnici? A ti pricas o tome kako kad neko napravi stetu bude kaznjen i ti to poredis rođače moj daleki??? Ja ne očekujem luksuz vec da imam leba da jedem bogtejebo.... Ti mi prodaješ muda za bubrege... Kakva povišici ti pricas... Radim do 1am! Ovde zakonom je regulisano da poslodavac mora da placa prevoz a mi nemo pavo na odmor vec je neplacen!!!!!! E neplacen odmor od 7 dana ! Koji je takodje zakonom regulisan i ti solis mi pamet kako i ako nadjem nacin da dobijem posao tamo to ce biti isto sranje.... Mi radili za novu godinu, bozić i uskrs, subotu i nedelju.... Nemamo klimu na poslu i 10 komijutera u 15 kvadrata i 10 ljudi nemamo prozor na kancalariji.... A a i neces da odgovoris sto se ne vratis u srbiju ako je tamo toliko loše ko što pricaš? I nas odgovaraš?
мислим да човек хоће да каже да ни овде није мед и млеко, да је углавном као и свугде, ко се како снађе... није свима у србији лоше, као што није свима у америци добро... наравно, овде су веће шансе за неки нормалнији живот...
али, ти на пример некако живиш у србији месецима без плате, овде је то скоро немогуће, ако немаш неку уштеђевину, или те неко не издржава (жена, на пример, која ради...).
у радњи у којој сам радио, када сам се распитивао о одмору (нисам хтео да идем на одмор, само сам се распитивао), речено ми је да могу да одем на пример на недељу дана, када нема много гужве, тј. посла, неплаћено наравно....
што не значи да неко на неком добром послу нема плаћене све могуће бенефиције...