Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
Ja npr imam i topli obrok i placen prevoz i sve te cirkuse koje pominjete da ovde ne postoje + stvari o kojima ljudi u titovim vremenima ljudi nisu mogli ni da sanjaju (npr fleksibilno radno vreme). Sve zavisi za koga radis i sta radis. Ne moras biti senator drzave da bi dobio markicu za prevoz. Uglavnom velike kompanije imaju daleko bolje beneficije od malih, jer im se isplati. Nisu sve kompanije iste. Slazem se da ima ljudi kojima je u Srbiji dobro i kojima je ovde lose. Ono sto je po meni razlika je sto ovde covek stvarno ima ka cemu da tezi i da se nada. Ovde covek moze da uspe bez da se bavi kriminalom (pod kriminalom podrazumevam vecinu stvari za koje nasi ljudi kazu "snasao se"). Ovde covek moze da radi za druge i da lepo zivi. Odredjena kategorija poslova za koje se ne zahteva neko iskustvo ili zanat nije dobro placena i na tim poslovima se ne zivi dobro ni ovde ni u Srbiji. Tacnije, za neke od tih poslova mislim da je bolje tamo. No, u pocetku covek radi sta moze i sta nadje dok se malko ne snadje. Ali u tome i treba da bude cilj....da se napreduje. Ja mozda malko ruzicasto vidjenje imam, ali posto ima mnogo mracnog na ovoj temi, mislim da malko ruzicastog nije na odmet :-) Zapamtimo da u ovoj drzavi ima i prosjaka i beskucnika, ali i milionera koji su svoje bogatstvo stekli legalno u toku svog zivota. Jednostavno, nakon ovoliko godina moje vidjenje ove zemlje je: "sve je moguce". Za razliku od Srbije koju i kada posetim i dalje vidim neku kolotecinu iz koje taj narod nikako da se izvuce...i pitanje je da li ce se ikada izvuci.
|
Slazem se. Ako ti se ne svidja posao, grad itd. imas sansu ovde da se preselis i promenis posao. A kod nas pustis korenje ko biljka i sta scepas. I trpis i kukas. A retki imaju sansu da menjaju posao ako im se ne svidja. Naravno ako si u grupaciji onih bez veza i vezica...