Tema: Indiana
View Single Post
Staro 11.09.2013, 06:31
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikica1980 Prikaz poruke
Pa tek bi trebalo da apliciram za zelenu kartu naime moja supruga je amerikanka pa idemo na spajanje porodice. Inace moja supruga je grkinja i ima dvojno drzavljanstvo. Trenutno zivimo u Grckoj ali planiramo da se preselimo za Ameriku. Opcije su nam Illinois ili Indiana. Hvala puno na brzom odgovoru.
Sta mi mozes jos reci o tom mestu. Kakvi se poslovi nude? Moja supruga je zavrsila turizam a ja sam masinac. Inace sam radio sve i svasta u zivotu i znam puno poslova da radim u razlicitim oblastima. Govorim engleski,francuski,grcki i pomalo spanski od stranih jezika.
Zdravo Mikice,
U kom gradu u Grckoj ste ti i supruga? Kad planirate da dolazite u buducnosti?
Ja sam u Indiani od Marta 2008. i da ti kazem pravo meni se ovde veoma svidja.
Da li tvoja supruga ima nekog u IN ili IL od rodbine koji bi vam pomogli da se snadjete? Kao sto znas, Grcka populacija je veoma povezana svuda u svetu, pa i ovde u Indiani. Grci su upravo zavrsili ikonopis svoje prelepe crkve u Carmelu, Hamilton County, IN - pogledaj ovde http://www.holytrinityindy.org/
Nisam bila u Lafayettu, znam da je veliki studentski grad, sediste je Purdue University, kao sto je Bloomington sediste Indiana University. Mislim da ti je Vuxanne dala lep prikaz stanja studentskog grada.
U kom ste zivotnom dobu ti i tvoja supruga, da li imate dece? To pitam, jer zavisi kakve prioritete imate (kao sto je Vuxanne objasnila, drugacije je ako imas malo dete ili si student, drugaiji su prioriteti).
Ja zivim u Hamilton Countiju, koje je malo severno od Indianapolisa. Veoma je sigurno za zivot, cene su ok, posla ima, ali zavisi na sta si spreman sve da radis na pocetku, sa koliko para dolazis, da li si resen da se i dalje usavrsavas, itd...da ne duzim, ovo je nesto uopsteno, postalji konkretna pitanja i ja cu da pokusam da pomognem sve sto mogu.
Pozdrav iz Indiane i sve najbolje!
Reply With Quote