View Single Post
Staro 11.09.2013, 18:20
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik V777 Prikaz poruke
Via, odlican post.
Apsolutno se slazem s tobom i tvojim razmisljanjem. Nije sve u novcu, ali na zalost sve se svodi na to. Ja sam u Srbiji imala lep posao, ali sam znala da u US mogu zaraditi vise i pomoci mojima vise.
Tvoje pitanje o kajanju posle nekoliko godina u US: ja takvih problema nisam imala, jer sam ja vec ranije zivela u drugoj zemlji, i tada sam imala takvih misli, te sam se i vratila u Srbiju. Mislim da kad jednom to pregoris, posle imas iskustvo, i znas kako je i sta je, pa drugacije razmisljas. Svi mi imamo teske trenutke, ali guramo napred.

Kako tvoji planovi idu za dolazak U US, vidim da si u fazi druge koverte, jel tako?
Sve najbolje, samo napred, i puno srece.
Pozdrav!
Trenutno čekamo mail sa datumom intervjua. Iako imamo CN 3xxx nismo dobili datum u oktobru, jer kako mi je gospođa objasnila telefonski, naši papiri nisu bili obrađeni u momentu kad je urađen cut-off. Još nismo odlučili definitivno, ali vjerovatno ćemo odgoditi intervju za januar, kako bi mogli ako sve bude ok krenuti krajem maja. Što se tiče konkretnih planova, gdje, šta i kako tu smo još u fazi "ispipavanja terena". Moram priznati da sam se u samom početku vrtila samo oko Sijetla, sad je tu još gradova u igri, što onih koji se nama lično čine ok, što onih gdje neki nama bliski ljudi imaju nekoga poznatog tko bi mogao pomoći u samom startu. Za sada je jedino u Milvokiju imamo nekoga koga lično poznajemo (tj. moj muž poznaje, ali donedavno nije ni znao da je baš tu), ostalo su poznanstva preko nekoga. Ali kao što rekoh, još uvijek istražujemo, kad se vratim unazad po postovima vidim da dosta članova nisu završili tamo gdje su prvobitno planirali. Planovi se mijenju u zavisnosti od trenutnih uslova, netko dobije poziv da dođe kod nekoga, neko možda i ponudu za posao, nikad ne znaš šta sutra nosi. Jedino što mogu reći je da nas ne privlače milionski gradovi, više smo za manju mirniju varijantu obzirom da imamo i dva mala klinca, ali treba imati u vidu i ponudu poslova u takvim gradovima. Dakle, US lokacija će još neko vrijeme ostati prazno polje

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote