Tema: Indiana
View Single Post
Staro 11.09.2013, 19:58
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik highvoltage84 Prikaz poruke
Evo i ja sam iz Indijane pa da kazem koju rec,odmah cu da kazem da taj gore severnije deo ne poznajem toliko ali znam da je ko sto vuxanne kaze ravan ko Vojvodina u sta sam se uverio kada sam jednom prilikom iso za Cikago,ogromna polja preplavnjena velikim vetrenjacama i to je to.Ja sam za sada u Franklinu, gradicu nesto malo juznije od Indianapolisa i nije lose,sto si blizi Indiju ili mestima koji su blize, imaces vise prilika i sanse za zaposljavanje,a posla ima dosta mogu ti reci,e sad ja sam nedavno iso nekim poslom na jugozapad Indijane u mesto Loogootee tako nekako,malo ispod Bloomingtona,i jako sam zaprepastio i odusevio kada sam video koja je razlika izmedju severnog i juznog dela.Priroda je toliko lepa da ne mogu da opisem,a gledacu u buducnosti da ako je ikako moguce idem da zivim u Bloomingtonu,grad sa dve drzavne sume,Indiana University,ogromno jezero za kupanje i sto je najbitnije nije ko Indi okruzen ruralnim podrucjima nego sve selima i prelepim pejzazima,mirno i prelepo,moja zena se zaprepastila kada je videla kako je u nekim dvoristima ves poredjena na zici u dvoristu sve u svemu grad toliko prelep i miran da je suvisno pricati...
Citat:
Prvobitno poslao korisnik V777 Prikaz poruke
Zdravo Mikice,
U kom gradu u Grckoj ste ti i supruga? Kad planirate da dolazite u buducnosti?
Ja sam u Indiani od Marta 2008. i da ti kazem pravo meni se ovde veoma svidja.
Da li tvoja supruga ima nekog u IN ili IL od rodbine koji bi vam pomogli da se snadjete? Kao sto znas, Grcka populacija je veoma povezana svuda u svetu, pa i ovde u Indiani. Grci su upravo zavrsili ikonopis svoje prelepe crkve u Carmelu, Hamilton County, IN - pogledaj ovde http://www.holytrinityindy.org/
Nisam bila u Lafayettu, znam da je veliki studentski grad, sediste je Purdue University, kao sto je Bloomington sediste Indiana University. Mislim da ti je Vuxanne dala lep prikaz stanja studentskog grada.
U kom ste zivotnom dobu ti i tvoja supruga, da li imate dece? To pitam, jer zavisi kakve prioritete imate (kao sto je Vuxanne objasnila, drugacije je ako imas malo dete ili si student, drugaiji su prioriteti).
Ja zivim u Hamilton Countiju, koje je malo severno od Indianapolisa. Veoma je sigurno za zivot, cene su ok, posla ima, ali zavisi na sta si spreman sve da radis na pocetku, sa koliko para dolazis, da li si resen da se i dalje usavrsavas, itd...da ne duzim, ovo je nesto uopsteno, postalji konkretna pitanja i ja cu da pokusam da pomognem sve sto mogu.
Pozdrav iz Indiane i sve najbolje!
Ovo zvuči too good to be true Imam ja konkretna pitanja
O kakvim poslovima je tačno riječ i molim vas nemojte reći da je u pitanju IT struka

Također, ako nije suviše privatno pitanje; V777, koji si fakultet završila tamo, a šta u Srbiji? Inspirišu me pozitivna iskustva ljudi koji su sredili svoj život tamo i nakon nekog vremena mogu reći da se nisu pokajali i da su donijeli pravu odluku, ali pokušavam si stvoriti sliku koji profil ljudi najbolje prolazi. Zvuči malo grubo, ali vjerovatno razumiješ na šta mislim. Naravno da nije isto ako npr. znaš jezik odlično ili prosječno, ako imaš neko zanimanje koje je traženo i plaćeno ili si nešto drugo (da sad ne navodim neko zanimanje da se netko ne bi našao uvrijeđen). Znam da određenu ulogu igra i faktor sreće, snalažljivost i sl, ali evo vidim npr. na forumu da su svi iz IT-struke poprilično zadovoljni, dakle za njih nema zime.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote