V777, hvala ti puno na svim informacijama i linkovima. Samo da se razumijemo, "druga koverta" je ostala samo kao pojam, mi smo poslali obrazce i sad čekamo datum, svu ostalu dokumentaciju nosimo na intervju. A tražila sam nekoliko puta da mi potvrde da je sve u redu kad sam zvala i da je u pitanju samo kašnjenje u obradi dokumentacije. Vjerovatno je mislila da ju ne razumijem

Ovaj forum, city-data, craiglist, indeed i sl. su mi redovna štiva uz jutarnu kafu na poslu, googlam, pratim statistike, proučavam škole (klinci su 4 i 6 god), onda kad mi se sve pomješa odmorim dan-dva od svega

Moram priznati da trenutno imam problem, obzirom da mi je laptop otkazao poslušnos (problem sa windowsom) i bojim se da neće biti moguće sačuvati veliki dio podataka. Najviše sam čuvala linkove direkto u Mozillu, ako kolega ne uspije ništa izvući morat ću sve ispočetka

.
Što se tiče Seattlea, znam da stalno pada kiša, zapravo kad sam tek počela istraživati sve jedino što sam povezivala sa Seattleom je kiša i Sleepless in Seattle

. Nastranu sve, najviše me zabrinula činjenica da na forumu city-data ljudi koji žive u tom gradu uglavnom imaju negativno mišljenje i o samom gradu i o ljudima uopšte, seattle freez i sl. U Texasu bi moj muž načisto poludio jer ne podnosi takvu klimu i velike vrućine, mislim da bi u svako dobe prije odabrao Minnesotu nego Texas

Nećemo da donosimo nikakve odluke na brzinu, ako budemo odgađali intervju imamo još nekoliko mjeseci da posložimo sve kockice.
Obzirom da si najveći period u USA provela upravo u Hamilton Countyu znači da je to to? Da li je to mjesto gdje se vidiš i u budućnosti, ili želiš nešto mijenjati. Sviđa mi se dio gdje kažeš da sušiš veš na žici kao u Srbiji

, jel' moguće?
Sviđa mi se ova definicija za best places to live, od prve do zadnje riječi