View Single Post
Staro 13.09.2013, 04:50
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Ja licno mislim ne zavisi samo od drzave vec gde ti je lokacija posla a gde ti je lokacija kuce. Ako moras sve naokolo kolima, zivis u tom autu. Svejedno gde si. Mislim ko je bez dece ima vecu slobodu da istrazuje okolinu i uziva u raznim aktivnostima, ali ako imas decu onda sve vrtis oko njih, razvozas ih i vodas svuda naokolo.

A kad ti idu na nerve ljudi na poslu, mozda je vreme za novi. Ja sam ovde od 2006, a promenila sam do sada 4 posla i zivela u 6 stanova. To mi je ovde sloboda, budes, probas, odgovara ti ili ne - trazi i pali dalje (naravno vazi za one koji ne kupe nekretnine). To kod nas maltene je nemoguce. Pustis korenje i to je to. E sad, nekome odgovara nomadski stil zivota, neko voli stabilnost, sigurnost i za vjek vjekova.

Kalifornija ima jednu od najvecih stepeni nezaposlenosti (6. najgora). Izvor: klikni Ima mesta u kojima se zna da je super za zivot ali ima i u njoj zescih provincija i zabiti gde ljudi krpe kraj sa krajem. Milsim da pre treba reci zivis u npr. Silikonskoj Dolini u tim i tim delovima - tu je lepo. Kao i apsolutno svugde drugo u SAD. Negde valja, negde manje, od drzave do drzave im je razlicita klima i geografija. A kutijaste prodavnice sa natpisima su svuda... I mada je stepen nezaposlenosti duplo veci nego u Severnoj Dakoti npr. onom nezaposlenom u Kaliforniji ce i dalje biti tamo jad i cemer u odnosu na zaposlenog u Ajdahu pa sve da je nasred najlepse lokacije. Ili ako ima vise ljudi u domacinstvu a ne rade svi...

Mada ja licno mislim, sreca je interna. Neko je srecan sa jako malo, uklopi se negde pa nirvana, a neko drugi nije srecan gde god da bio. Nesto je i do nas, neki cemo gde god da odemo uvek sabirati i oduzimati i traziti optimalnije... Mislim da je super sto bar ima mogucnost kretanja. Mnogo je bolja nego stajanje i kaskanje u mestu. Kad vozovi prolaze, sanse ne dolaze, a mi kukamo nad gorkom nam sudbinom. nesto ovog tipa

Last edited by vuxanne; 13.09.2013 at 04:57.
Reply With Quote