Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski
jeste ja i kazem 50,000 kesa godisnje tj neto tj 80tak k bruto to ti je realno 'minimum' da dobijes posao u nekoj karijeri tj da si u barem nekoj struci.
http://www.tigerstartups.com/blogs/8...salary-at-123k
Kazem opet bilo kakav posao ce ti pokriti samo osnovne troskove da prezivis dok ne dodjes do posla u nekoj struci.
|
Meni boga mi nije. Imam i karijeru i struku. Ali tolika plata nije na svakom poslu.
Ta cifra vazi za Silikonsku dolinu ali to nije tako svugde u Americi. I u San Francisku imas ogroman broj visokoobrazovanih ljudi. Sa visokim pocetnim platama. To je izuzetak a ne pravilo. Ni ta plata ne znaci da ce ti u dzepu nakon skupih stanova i komunalija ostati puno vise nego da imas manju paltu gde je manji standard zivljenja. Ne postoji pravilo, sve je apsolutno zavisno od lokacije, obrazovanja i srece.
00
Npr. iz istog izvora "For rentals, the median rental price for an apartment in San Francisco is $3,295 in June." pa ti vidi i tih 123 000 nakon dazbina postane 86 000, th ojo 7100 mesecno. A platis stan ostaje ti 3800 pre komunalija i ostalog...
A 80000 bruto, tj 50000 neto ustavi postanu oko 4100 mesecno. Plati taj prosecan stan i ostaje ti manje od hiljade za komunalije, hranu, odecu i zivot.