View Single Post
Staro 19.09.2013, 18:05
botexag's Avatar
botexag botexag je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.12.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Na našoj carini nitu su pitali niti smo išta pričali. A I da su pitali, ne bi im rekli. Negde smo pročitali da iz zemlje ne sme da se iznese vise od 10000 eura.

Stan nismo mi iznajmili već naši prijatelji odavde. Oni su otišli, pogledali stan, objasnili da smi imigranti, dali za application fee I čišćenje I odlučili su da nam iznajme. KOliko sam primetila u komšiluku ima jako puno indijaca I avganistanaca I deca im pričaju malo engleski, malo neki njihov tako da su najverovatnije I oni imigranti.

Ono što nisam spomenula su: prijatelji!

Nama su puno značili I mislim da bez njih ne bismo ništa uradili, ali bukvalno. Jedan divni mlađi bračni par, koje smo videli samo jednom na pola sata u Bg su nas primili na čitava tri dana. Takođe su nam našli stan a I vozali nas svuda dok smo kupovali sitnice, završavali za SSN... Ne mogu ni da zamislim kako bi to izgledalo bez njih.

Drugi prijatelji, koje smo upoznali po sletanju, su nam dali nešto od nameštaja I preko njih ćemo najverovatnije srediti I poslove.

Treći prijatelji su nam dali još nekih sitnica I igračaka. Hoću da kažem da je jako bitno da imate nekog u USA, nekog da vas dočeka I pokaže gde je šta. Nekog da vam se nadje u tih prvih nekoliko dana.
cestitam..konacno ste stigli...
Seattle je dobar za zivot.....jedino je zima strasno kisovita..
a i Kanada je blizu....