Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
Pozdrav,
ovo bas nikako nije situacija u kojoj bi neko voleo da se nadje, no sta je tu je. Naravno, treba da se proveri sa Konzulatom ali ako je sudeci po instrukcijama za ostale vidove imigracije (a i DV instrukcijama), diploma srednje skole nije jedini prihvatljivi dokaz o skolovanju.
Za porodicnu imigraciju se prihvataju izjave od dva svedoka (sa detaljnim informacijama i podacima) za dokumenta koja nedostaju. Slicno tome, ono sto ja mislim da bi u tvom slucaju moglo da se prihvati jeste minimum dve izjave (od profesora, administratora ili ucenika) kao dokazi o diplomiranju, uz to i izvestaj policije da je skola izgorela. Treba da se objasni i da je do gubitka originalne dokumentacije doslo prikom iseljavanja iz ratom zahvacenog podrucja. O ovome svakako treba jos da se raspita, ali mislim da uz pazljivo pripremljene izjave svedoka i dodatnu dokumentaciju moze da se prevazidje problem.
Sto se tice posla, tvoje zanimanje je cini mi se "foster parent", ne uklapa se u opis gore. Ispravi me ako gresim, moze da se dodatno izdefinise i proveri (ukoliko ne radis pri odredjenoj ustanovi, nego samo kod kuce - onda je to foster parent).
|
Moraću ipa k onu drugu varijantu sa svedocima i potvrdama.Šta ja mogu kad su školu spalili prvog dana posle povlacenja nase vojske sa kosova.U normalnom svetu uvek možeš da zatražiš duplikat diplome i dobiješ na osnovu arhive-ali šta je tu je.Za hraniteljstvo si u pravu, nije zanimanje, detaljno sam proucio.