Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zoka011
Razvela sam se jos pre 5 godina, ali s obzirom da je lakse razvesti se nego vratiti svoje prezime zbog potrebne dokumentacije,cimanja,itd resila sam da ne menjam, da ostavim to,a i da imam isto kao dete.
Znaci necu da menjam prezime na dokumentima, ali me zanima ako se prijavim na njegovo prezime kako mi stoji u pasosu, sta cu da diplomom itd koja je na devojacko prezime?
|
I ovde zene najcesce uzmu prezime od muza kad se udaju. Tako da ne brini. Da ides u Kinu ili na Siciliju pa da se brines oko toga... I obicno imaju negde na formularima i "maiden name".
Veci problem je sto ces morati od njega da dobijes potvrdu da smes dete da izvedes iz zemlje (pogledaj ovaj slucaj Ljug- Hrvatska sto je trenutno aktuelan). Koliko se ja razumem, ako dete putuje sa jednim roditeljem mora da ima saglasnost od drugog. Cak i u bolnici vidim nece da prime dete dok drugi roditelj ne da saglasnost oko intervencije. Videla sam jednog coveka prosle nedelje, morao je da nadje bivsu zenu da bi primili sina da ona nesto sa njima potpise i obavi (ne za svaku proceduru valjda)...