View Single Post
Staro 01.11.2013, 08:53
loreley loreley je offline
Drug član

Datum prijave: 04.09.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja mislim da ne treba toliko lupati glavu, bitno je da se zadovoljava minimum uslov, to nije intervju za posao vec obicna dozvola stalnog boravka.
Naravno, za GC ne.

Nego, to vise nisu vise skole. One vise, mislim, ni ne postoje. To su sad sve visoke skole, na kojima studije traju 3 godine, odnosno nose 180 ESP bodova.
A u Evropi B.S. ili B.A. traju uglavnom 3 ili 4 godine, odnosno nose 180 ili 240 ESP bodova. Za bachelor je zapravo uslov najmanje 180 ESP. Po tom principu bi islo uskladjivanje i sa USA, u vecini slucajeva.

Naravno, kad bi se radila prava ekvivalencija, odnosno nostrifikacija, svaka drzava, odnosno svaki strani fakultet bi pojedinacno procenio svaku diplomu, pa bi se tek tad znalo koje zvanje dobijas i sta mozes dalje. Ali generalno posmatrano, diploma nasih visokih skola (ovih koje su nastale uvodjenjem Bolonje) jeste neka vrsta univerzitetke diplome, za razliku od diploma nekadasnjih visih skola, koje su trajale uglavnom 2 godine i nisu zadovoljavale uslov od najmanje 180 ESP bodova za dobijanje B.S/B.A zvanja.

Na primer: NS
Reply With Quote