Citat:
Prvobitno poslao korisnik cvale
3. Ali oni su glupi (Ameri, Kanađani..i sl.) - i na ovo umrem od smeha. Ali, ja zaista želim da budem glup! Ne želim da znam ko je predsednik, da budem opterećen politikom, da me šikaniraju, da moje dete nema perspektivu i da ga truju glupostima, evo javno kažem da želim da budem glup!
Jedini lijek za moje zivce, u našem društvu, je upravo ovo što si ti naveo, da budem GLUP sa mnogo varijacija.
1. Već poslednjih 8 godina ne pratim vijesti, jer ne zelim da se nerviram sa svim jadnim stvarima koje nam se nameću od nesposobnih i nekopetentnih političara, tipa moramo da rasprodamo sva nacionalna bogastva eto da bih preživjeli.Alloooo 
2. Na radnom mijestu se pravim totalno nezaiteresovan svim oko sebe, jer ako otkriju da se razumješ u određene stvari, ubiješ se od posla za istu svotu novca i bez ijedne riječi hvale, eto ko bože stečeš nekakvo iskustvo dok oni pokupiše sve zasluge. Pravi se GLUP. 
3. Budi pošten i uzoran građanin koji zivi od svojih ruku djela, ispadoh glup kod većine "poštenih". DA JA ŽELIM DA BUDEM GLUP, JER SAM JA ZAJEDNO SA SVOJOM SUPRUGOM NAJVEĆI UZOR MOJOJ DIJECI.
4. "Vidi ga glupan uči da završi fakultet. Plati i uzmi diplomu" E, po meni, ovdje bih volio da mi GLUPOST raste eksponencijalno sa godina, odnosno volja za učenjem. Mišljenja sam da je ovo RAK RANA našeg društva jer se jako odgovornih mijesta dočepaju kvazi stručnjaci, i stvarno se po nekad pitam kakvu volju imaju klinci koji se ubiše od učenja za jake ocijene, odnosno čemu se oni nadaju?! Odgovor na pitanje u veći slučajeva je inostranstvu. BEDAK.
Zverčice izvini što sam ti temu malo zatrovao, da ne dužim ovakvih stvari ima milion u upravu se prijatelju ja staje kao drugi u koloni GLUPANA. 
|
E moj cvale, svi mi koji pokušavamo uraditi nešto od svog života na pošten način smo u očima tih "pametnih kvazistručnjaka" glupi. Ali dobro, ako se moja pamet mjeri gledano kroz njihovu glupost onda ja želim i volim da budem glupa. U masi svega što me nervira kod tih pametnica nepismenost je nešto što me izbija iz takta, nepismenos ljudi koji se prihvataju pozicija kojima nisu dorasli. U potrazi za svim uvjerenjima koja su nam potrebna za intervju moj muž jučer dobija jedno na kojem stoji ispisano "Sjedinjene američke države". Dotična dama ga pita jel' sve u redu, a on: "Pa nije, Sjedinjene Američke Države se pišu velikim slovom." Na što dotična odgovara: "A jel'?" A JEL!!!!!...Takve stvari smo učili u osnovnoj školi, a ona je sa takvim opštim (ne)znanjem završila i fakultet, i po rodbinskim vezama dobila posao u državnoj službi i nakon nekog vremena će dobiti i nekakvu "fotelju". Izmislit će je za nju, jer šteta je da takva "pamet" vene bez nakakve titule ispred imena. I ona je gledano kroz prizmu trenutnog sistema vrijednosti pametna, a mi smo glupi. Hvala lijepo na takvoj pameti, ja sam onda glupa i ponosna na svoju glupost
Ovaj dio oko radnog mjesta kao da sam ja pisala, pravi se glup i prolaziš odlično. Najbolje mi je kad mi direktor kaže da mene cijeni za razliku od tamo nekog drugog, tko na kraju mjeseca dobije istu platu kao i ja, ali hej on mene cijeni pa sam ja happy do neba. Nebitno što knjigovođa izjavi da spava sat vremena duže kad pređemo na zimsko računanje vremena tj vratimo sat unatrag, ali pazi ne samo tu noć, već cijeli taj period dok se sat ponovo ne pomjeri naprijed i nema boga da joj objasiš da to nije tako

Nema veze što drugim "titularima" ne možeš objasniti da nije "hvali" nego fali, što im moraš objašnjavati šta je to sizifov posao jer ne znaju... Ja sam cijenjena, a oni su plaćena 2-3x više nego ja, oni su pametni, ja sam glupa.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv ljudi koji ne znaju, nisu svi rođeni da sve znaju, uvijek je bilo onih koji znaju i onih koji ne znaju, onih koji su obrazovani (ovdje ne mislim samo na posjedovanje zvanja već i znanja) i onih koji nisu, ali mislim da nikad nije bilo više ovih koji pojma nemaju na vrhu, dok su oni sa znanjem pored zvanja stjerani negdje u kut.
ps. izvini zvercice i od mene, ode tema u drugom smjeru, ali morala sam se nadovezati

21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene

31.03.2014. Landed in Chicago