View Single Post
Staro 03.11.2013, 15:49
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik loreley Prikaz poruke
Da, to znam. Ali sam ocekivala ipak neka objasnjenja u stilu potrebna su ta i ta znanja da bi se moglo upisati to i to. Shvatila sam i da je jedan od razloga za nedostatak takvih informacija i sistem koji uci ljude da biraju na osnovu samoprocene, ali to valjda i moze kad se celog zivota skolujes tu i sazivis sa takvim sistemom. Meni je sad malo tesko da samostalno, iz jednog potpuno drugacijeg sistema, procenim sta bih mogla a sta ne (nije se dovoljno upisati, da bi se uspesno zavrsilo treba imati i temelje koji ce to omoguciti). A bas i ne bih da idem u dubinu sa svojom naukom, htela sam nesto interdisciplinarno, pa otuda dilema.

No, nastavicu da istrazujem. Hvala ti.
Ovde ti je sistem otvorenog trzista, daj ti nama lepo pare a mi cemo te upisati pa ces sama shvatiti mozes li ili ne mozes. I na drzavnim se placa (osim ako ne dobijes stipendiju da radis u nastavi ili kao istrazivac).

A minimum je GRE/GMAT ispit iznad odredjenog broja poena. To im je prijemni ispit za poslediplomske (Graduate Records Exam - GRE). Ako to uradis iznad odredjenog broja poena i ako ti je GPA (prosek) iznad 3 ok si.

Evo ti ovde pogledaj klikni, dobro je za pretragu. Ima jedna druga tema o ovoj tematici Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) ali verovanto zbog nedostatka interesovanja nije tagovana medju te na vrhu kad odes u "Vodic za imigrante" gde ima tema otvorena vezana za obrazovanje nakon srednje skole. klikni
Reply With Quote