View Single Post
Staro 07.11.2013, 20:51
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Htjedoh napisati samo "ćao" da testiram ono "manje od 50 karaktera", al' reko' da se ne igram s vatrom! Šala, naravno! Super tema!

I mene svaki oktobar u zadnje četiri godine uhvati "groznica" (a zna se prenijeti i u novembar): intenzivno čitam forum, upijam sve korisne informacije o životu u USA, otvaram Google Earth pa razgledam potencijalna odredišta

Istini za volju, bilo je razočarenja proteklih godina za 1. maj, ali s druge strane, iščekivanje rezultata iz godine u godinu je motivacija i suprugu i meni da poboljšamo svoj život ovdje, kako bismo bili spremniji za život u USA (kada nas izvuku, a hoće, prije ili kasnije ). Radimo na vlastitom obrazovanju, usavršavanju engleskog, stjecanju novih vještina i znanja, kako bismo se jednog dana lakše snašli u USA. Jeste da ne postajemo mlađi, ali bar se trudimo da postajemo iskusniji i, nadati se, pametniji

Iskreno rečeno, i samo postojanje šanse da dobijemo priliku živjeti i raditi u USA je dugoročno gledajući jedna od rijetkih svijetlih tačaka i nešto čemu se imamo nadati u životu. Već je na drugoj temi bilo govora o razlozima za odlazak, kao i na temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...t=1336&page=10 gdje je član benefactor78 vrlo jasno opisao našu balkansku realnost i mentalitet. Jednom sam čula izjavu da na Balkanu može opstati samo onaj ko se tu rodio... Možda, ali meni puko preživljavanje jednostavno nije dovoljno, jer smatram da je život puno više od onoga kako mi ovdje generalno životarimo iz dana u dan, odnosno "od prvog do prvog".

Jako mi je drago da postoji ovaj forum i zahvalna sam svim članovima koji ovdje dijele svoja razmišljanja i iskustva s obje strane "bare". A lijepo je i od američke vlade što svake godine daje šansu za 50 000 porodica i pojedinaca da ostvare svoj američki san.

DV 2020
Reply With Quote