Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica
Inače, na mom novom poslu su nešto pobrkali, pa mi nisu pripremili šifre, tako da počinjem tek 18-tog. Međutim u međuvremenu dobila sam drugu ponudu koju ću izgleda morati da prihvatim - u pitanju je kancelarijski posao od 10tak dolara na sat. Suprug i ja ćemo moći zajedno da idemo i da se vraćamo sa posla, tako da neću morati odmah da uzimam auto. Drugi razlog je što u blizini živi jedna starija gospođa koja će moći da pričuva dete, tako da nemamo trošak novog auta ni vrtića, što je stvarno dosta.
U svakom slučaju evo mojih opcija za posao, posle dva meseca boravka u Seattle:
‚1. Rad u CC Centru - full time, svi benefiti
2. Rad u kancelariji - full time, nema benefita
3. Vaspitačica u vrtiću - part time (da i ovde su me primili )
4. Customer Care u jednoj insurance company - danas smo pričali preko telefona i teta mi je zučala vrlo zainteresovano, tako da verujem da ću na intervjuu dobiti i ovaj posao - full time, svi benefiti
5. Mogla bih da radim u ROSS-u, kao prodavačica. Ovde je plata minimalac
6. Mogu da radim u kafeteriji jedne osnovne škole, plata takođe minimalac
Dakle kao što vidite, ovde prolazite ulicom a neko vas gađa poslom  Ovde je ponuda poslova trenutno tako velika da se stvarno može prišutiti da se malo i birka. Videćemo kako će to sve to da izgleda.
|
E, kontam da bi mi ovo baš bilo teško da shvatim u USA, kao imam 6 ponuda za posao

. Ali, lako bih se navikao na takve okolnosti
Sviđa mi se ovaj boldirani poslić, znači da ako dođem u Sijetl imam kome da "uvalim" klinku da je čuva
...šalim se malo...
Elem, a kakve su tu šanse za onu varijantu - čuvaš svoje dete kući, a usput imaš dozvolu i čuvaš još par klinaca (naravno, za lovu)? Kako to ide tu, koliko je komplikovano za dozvolu da se time baviš, kakva kuća mora da ti bude (pošto u Kanadi moraš da imaš dva izlaza, npr.)?
I još nešto, nadam se da ne zalazim u privatnost previše, mogli bi da napravimo neku kalkulaciju za ove poslove koje si navela, kolika je satnica za svaki, koliko dobiješ neto na kraju meseca i sl. Ovo sve zbog toga što mislim da bi to bilo jako korisno za žene koje čitaju ovu temu i planiraju u Sijetl, da znaju koliko mogu da očekuju novca od tih osnovnih ili manje plaćenih poslova (dok se ne snađu za nešto bolje).
Čekam da krene posebna tema - plate, kirije i troškovi - gde će ljudi, nadam se, po gradovima navoditi sve ove podatke. Mislim da je to ključno pri odluci gde otići, a posebno neka računica sa dve osnovne plate (muž i žena zajedno 3000-3500 dolara mesečno), pa da ljudi mogu lepo da računaju i vide koliko para poneti sa sobom, i koliko bi one mogle trajati u USA.
Još jednom pozdrav, pišemo se još