Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn
|
Kao roditelj malog deteta i neko ko je odrastao na nasim prostorima reic cu vam ovo. Jeste da idem u emergency room kad god se uplasim, jeste da me kosta 150 dolara participacija. Zoves pedijatra, moze da te prime u toku dana samo ako zoves oko 8 ujutru i ako skontaju da je hitno nesto. Ako se desi kasnije, ili da ides u Urgent Care - gde mogu da odbiju da prime dete ako procene da je nesto sto nisu sigurni - salju u bolnicu u Emergency Care.
Drugo, ako vidis da je nesto nelogicno sa detetom - popenji se nekom na glavu, budi dosadan, zapitkuj, izviruj... Kakvih crnih pet sati.
Pa ja kad sam se poradjala ja sam otisla u bolnicu rekli su mi idi kuci prati trudove. Ja sam im rekla vala ja nigde ne idem, ako smem ovde da ostanem u holu, ja cu da cekam dok beba ne izadje (3 dana posle termina). I primili su me, zakacili na masine itd... Sta mene briga kako oni formiraju racune i kakvi su im protokoli...
Kad odem sa detetom i kad sam uspanicena, primetila sam da oni ipak precenjuju kako je sta kome, par puta nismo bili sigurni nesto npr. da li je alergija odmah su nas uveli na druga neka vrata. Ali potrebno je otici u deciju bolnicu pravo i da se zna sta da se kaze i nadrami na prijemu. I odlucnim glasom. Ako vide da nije toliko hitno, ne primaju vec imaju neki svoj redosled, bas sam pratila kad i kako ko ulazi.
A u vecim gradovima je naravno i veca guzva, sve zavisi...
Ali moj savet je svima koji su ovde, uvek ih ima vise na svakom poslu. Ako vam neko kaze nesto sto vam zvuci suludo pitajte opet, pitajte cesto. Nemojte biti ko ovce.
A ovaj par je detetu busio usi i dete je dobilo ovu bakteriju koja grize meso. Izvinite ali kakvo je to busenje usiju, gde, cime bilo? A dezinfenkcija? Citajte malo izmedju redova...