View Single Post
Staro 26.11.2013, 00:53
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Razloga za odlazak je i vise nego dovoljno. Ko ima samo jedan razlog, trebao bi se zapitati da li je taj razlog toliko jak za odlazak. A vjerujem da ih svi ovdje imaju bar nekoliko. Primjetih da su nam razlozi manje-vise isti, sto je vjerovatno i radi cinjenice da ne bi ni aplicirali ni bili na ovom forumu da ih nemamo.

@Salec - mogu reci samo..blago vama sto ste izvuceni i dobili sansu.

@lover - bitno je ne odustati radi nekih manjih benefita i kozmetickog poboljsanja sveukupne situacije. Meni se prije mnogo godina upravo to dogodilo. Ja unaprijedjen na bolje mjesto, supruga dobila neki poslic, dosla djeca... zamazalo mi je oci, prosle tolike godine i sada opet razmisljam o onome o cemu sam razmisljao prije 15-16 godina. A tada je bila mnogo bolja situacija za otici, i za tolike godine, da sam pokusavao, uspio bih. S obzirom da smo iz iste drzave, nema tog politicara ni ekonomskog strucnjaka koji ovdje moze stvoriti klimu za iole normalan zivot za dugo dugo godina, a vjerovatno NIKAD!

@vuxanne - svjestan sam toga '2 bjelaca iz istocne Evrope' i raduje me sama cinjenica da medju nama ne prave razliku, to mi je samo po sebi dovoljno A za posao na Balkanu - i kad ga imas, standard je takav da mnoge potrebe ne uspijes da zadovoljis.

@IgorMAD - neki su ovdje na forumu pominjali da bi mnogi isli i u EU zemlje da postoji program slican DVL-u. Ja ne bih, upravo radi toga sto si napisao, sto mislim da u USA imas daleko vece sanse da budes jednak drugima, upravo radi njihovog melting pot-a. A u zapadnoj Evropi ces uvijek biti stranac.

@Taji - Divim ti se na uporosti i odlucnosti, to sto nisi odustala i sto si uspjela.