Citajuci temu o postdiplomskim studijima od nase vuxanne, kao i temu Australija (na ovom forumu i na jos jednom drugom) , dosao sam u dilemu sta ciniti jos, pored GC!
U kojem pravcu razmisljati?
Ako bih krenuo u pravcu daljih studija, polaganja TOEFL-a i ostalih procedura (GRE), trazenje faksa, prijavljivanje na studije i stipendije itd. da ne nabrajam!? Uz to, imam jos i suprugu sa zavrsenim faksom, naravno sa dugogodisnjim stazom, na birou za zaposljavanje. Djece jos nemamo, ali planiramo!
Ukoliko bi se to obistinilo, sto nije iskljuceno, nekoliko godina (neko rece i do 11.) bi se bas patili, sto zbog niskih primanja, sto zbog toga da supruga ne bi mogla raditi dok smo u tom statusu.
Sa druge strane, ako bi se prijavljivao ponovo za Aus. to bi bila verifikacija diplome, polaganje IELTS-a, jer TOEFL ne vazi, trazenje sponzorstva drzave ili ici na federal skilled migrant program pa cekati nekoliko godina, ko zna koliko godina?
Vjerujem, da ovdje ima dosta pametnih i ozbiljnih ljudi, koji bi nam pomogli da skontamo u kojem pravcu da razmisljamo!?
Volio bih da cujem i vasa misljenja, jer mislim da mnogi na ovom forumu imaju slicne ideje.