Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman
да, али ваљда сви мисле када дођу овде како ће да раде неке фенси послове, где се мало ради а пуно зарађује...
нисмо сви информатичари па да можемо да бирамо послове, да се отимају од нас... али, хајде, да не мрачим...
|
Ja mislim da se ovdje mnogo radi, bez obzira koja je vrsta posla, fensi ili ne fensi...ili ja nisam bila te srece da vidim negdje da se malo radi a dobro zaradi, barem ne do sada..... niko nikome ne brani da postane informaticar...zagrijati dobro stolicu I knjigu u sake, uciti, zaraditi diplome I onda birati poslove po zelji....sve se moze samo treba "htjeti" I boriti se za to...
Ja im kapu skidam (informaticarima), isto kao I doktorima, zubarima, advokatima....neka imaju da ne znaju sta ce sa tim I neka se svima diplome dobro unovce...kad vec kod nas nisu to mogli...
Slucajno sam upoznala mladji bracni par (srednje 30-e), oboje ljekari...ubijaju godisnje pola miliona dolara zajedno na godinu, plus prekovremeni, nocne, bonusi....svaka im cast.....a zive u veoma malom mjestu u Nebraski (stanje od prije 3 godine kad su tu poceli da rade sa par godina iskustva. Ona je u medjuvremenu postala director odjeljenja)...Taj zanat je svuda u USA dobro placen.....
Mi "ostalih struka" mozemo da se doskolujemo, opet neki certifikat I tako se malo probijemo do boljih radnih mjesta....