Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz
Znas kako moje iskustvo je da je u IT fakultet samo pocetak ucenja. Uzmi ono sto ti se najvise svidja jer kako god okrenes moraces da ucis non stop.
Dodatno dolazi do moguce promene u celom konceptu racunarskih mreza i iako nece izumreti kao takve SDN (software defined networking) se ocekuje da bude jako velika stvar. Za SDN ce trebati i znanje mreza i programiranje.
|
Potpuno se slazem. Fakultet je samo pocetak, mesto gde ces nauciti kako najlakse i najbrze da dodjes do znanja
IT industrija je toliko siroka da nemoze "sve" da se nauci... Tu spada development (mali milion programskig jezika), management (Project/product management), Quality assirance, Implementacija i distribucija, Network, DB administracija..... I svako od njih je nauka sama za sebe...
Na fakultetu ces naci svoje polje interesovanja i upoznati standarde, a pravo ucenje i dokazivanje pocinje tek nakon zavrsetka fakulteta.
Ja bih preporucio inaj prvi link ukoliku je IT management mesto gde bi zeleo da se razvijas, a drugi ukoliko ti je programiranje zanimljivije.
Iz mog licnog iskustva, i posle 10 godina iskustva, mogu reci da sam tek pre nekoliko godina konacno definisao pravac u kome vidim sebe... i naravno, ucenje se nastavlja.
Jedan moj prijatelj i kolega iz branse je to ovako definisao:
"Ucenje u IT svetu je kao da veslash nizvodno. Trenutak kada ispustis veslo iz ruke, odnece te voda mnogo brze nego u bilo kojoj industiji, onda moras da veslash duplo jace da se vratis"