View Single Post
Staro 18.03.2014, 22:01
Loperamid's Avatar
Loperamid Loperamid je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Čačak/Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku Loperamid
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chupacabra Prikaz poruke
Ja sam inace iz Kraljeva i mogu ti reci da mi je taj zemljotres u Kraljevu uspeo da obori ogroman TV od 30 kg na zemlju.

Elem, nemoj raditi nista protiv zakona jer moze dobro da ti se obije o glavu. Ako treba autobus par nedelja dok ne polozis onda cepaj autobus. Sve ce doci na vreme samo ne smes da zuris sa nekim stvarima ako su mimo zakona.
Ti se nisi vozio autobusom u LA? :-)
I prodavnice su taman toliko daleko da moraš da pališ kola :-)

Citat:
Prvobitno poslao korisnik RBSMC Prikaz poruke
@ Loperamid

Čestitam na poslu! Ako sve bude kako treba za jedno mesec i po eto i mene u OC. Tačnije u Costa Mesa jer tamo imam rođake. I ja se nadam poslu u jednoj firmi u Newport Beach-u, ali to je za sad pod "skoro pa možda" .
Dosta dugo ste čekali SSN. Da li ste pokušali da tražite da vam ga daju "na cedulji" (čitao sam negde ranije da su neki tražili da se u ofisu proveri da li je ssn u proceduri pa ako jeste onda traže da im se izdiktira broj jer npr u dmv-u nije neophodna kartica već samo ssn broj)
Hvala. I ja merkam i Costa Mesu, ali ne izgleda mi da možemo da priuštimo, za početak mi plata neće biti dovoljna za sve. Imamo još kinte u šteku, ali brzo se to topi. Što se ssn tiče prva dva puta sam hteo to da saznam, ali su me ubeđivali da pre isteka tri nedelje apsolutno nikako ne mogu da provere ništa. Treći put kad smo otišli posle te famozne tri nedelje, popunili smo aplikaciju i ssn je stigao posle 10 dana otprilike, ukupno malo manje od 5 nedelja.

Drago mi je da će biti neko u kraju, javi se kad dođeš :-)

*ako me je neko sa foruma dodavao na Skype-u, a ja to odbio, izvinjavam se, skroz sam zaboravio da sam ovde na forumu ostavio kontakt. Napišite da ste sa foruma i sve će biti u redu*

E ajde sad malo da pišem o LA i Hollywoodu. Ukratko jedna džungla.
Hollywood - pa ne znam šta da kažem, ogromna koncentracije ludaka na jednom mestu. Govorim o turistučkom delu, walk of fame I okolini. Moderni prosjaci na sve strane, svi hoće neki tips, glume neko ludilo, prodavnice suvenira i smoke shopovi dominiraju. Cene haos, za bogate japanske turiste. Prošli smo jednom u toku dana posle posete ssn u holivudu. Tamo je 75% ljudi bilo za ozbiljnu dijagnozu. Ne preterujem. Subota uveče u Holivudu je haos, sa mnogo ludaka. Meni fascinantno što u pola dva gase sve I teraju napolje, pa onda marva divlja po ulici. Oko jedan se stvore matore meksikanke sa mobilnim grilovima i peku hot dog koji mnogo smrdi. Ceo Hollywood Boulevard smrdi na to. Jaknu sedam dana nisam mogao da izvetrim.

Downtown LA nije ništa specijalno, bili jednom do Disney hall, videli one zgradurine i to je to. Gomila homelessa.

Sad lepe stvari :-)

Retko šta ima da je super i da je besplatno. Getty Center je po mom skromnom mišljenju najbolja stvar u LA. Idealno mesto da se provede dan u kulturi i prirodi. Arhitektura, pejzažna arhitektura, kolekcije, pogled na LA, jednostavno uživanje koje je apsolutno besplatno. Čak su i cene hrane i pića skroz prihvatljive.

Lacma ima prihvatljivu cenu i ok je.

Pasadena - ubedljivo najlepši deo Los Anđelesa, nekako ima dušu, arhitekturu, jednostavno priča za sebe. City hall koji je stara španska vila sa unutrašnjim dvorištem, baš lepo i relaksirajuće. Šteta što u Pasadeni nema posla u IT inače bismo tu pustili korenje :-)

Bili smo jedan dan do San Diega i samo da uporedim. San Diego je prelep. Ljudi su mnogo lepši, kulturniji, opušteniji. Zaljubili smo se u grad. Konkurisao sam za neke poslove u sd, ali nisu me hteli. San Diego nam ostaje cilj za neku budućnost, pa krećemo ka njemu polako. Prvo Orange County :-)

Dosta toga smo obišli, ne mogu trenutno da se setim još stvari, ali biće još informacija. Za sad toliko.
Reply With Quote