Citat:
Prvobitno poslao korisnik Miaa
Zdravo na site.
Jas se spremam za intervjuto koe e na 25.03 i nervozata i tremata sekoja sekunda se poveke rastat. E sega imam dve prasajna na koj se nadevam ke mozite da mi pomognite.
1. Na DS 230 za mojot soprug na 42 prasanje - Have you ever been refused admission to the USA at the port of entry? nie odgovorivme ne. e sega me interesira so vsusnost znaci ova prasajne - dali nekogas si bil odbijan za viza vo ambasada ili dali te imaat odbijano da vlezis vo amerika. Bidejki mojot soprug e odbijan ednas za studentska viza.
2. Vo DS formularot kako adresa imam pisano od eden moj prijatel i vo plan sum tamu i da ostanam, a kako garantno pismo - Affidavit of Support imam od drug coek familijaren prijatel. i sega neznam dali vo ambasada da ja smenam adresata ili da ostavam taka - dali mozi da mi naprat nekoj problem.
se nadevam deka nekoj ke mi gi razjasni malce ovie prasajna.
Pozz do site
|
Zdravo Miaa, nie imavme intervju vo Skopje vo 2011, se pomina bez problem iako jas prethodno vkupno 10 pati podnesov za turisticka viza i 9 pati bev odbiena(toa ne bese nikakov problem)-vazno e da ne si bil ovde vo USA nelegalno,da ne si bil deportiran ili vraten na vlezot od Imigracionite vlasti.
Sto e do adresata ,najdobro e vo ambasada da im ja ostavis adresata kade sto ce prestojuvas vo prvo vreme,zaradi toa sto ce ti ja pustat grin kartata po posta i vazno e da ja dobies grin kartata na tocna adresa,za da nemas ponatamosni komplikacii.Samo opusteno na intervjuto sve ce e OK.