View Single Post
Staro 07.04.2014, 00:24
Aristotel Aristotel je offline
Drug član

Datum prijave: 09.07.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik filing73 Prikaz poruke
Ceo dan danas citao Vase postove,sve je lepo pojasnjeno i objasnjeno.Ako neko ovde ima svoju prodavnicu i u radnom je odnosu,i zeli da ode u USA i vozi kamion....kakve su sanse,nemam nikakve kvalifikacije.Deca su mi velika,ne ozenjen,u interesu mi je da zapnem i radim tu jedno 5 godina.Toliko mislim da cu imati snage i volje.Mogu da ponesem oko 5-6 000 $ da li to moze da mi obezbedi neku vizu i poveca sanse za posao?Znaci pukao sam ovde psihicki...ne moze da se zaradi za nista normalnije od pukog prezivanja.Nije mi poenta da radim ovim tempom do 67-me godine,i dobijem penziju od 160 eura.Da me deca izdrzavaju a vec imaju svoje potomke.A i kakav je prosek starosti,umrecu sa 65 izgleda....i placao sam penziono i socijalno ni zasta.Znaci otisao bih odavde posto mi je muka od ovog ovde svega.Da,mozda sam ne zahvalan,ali ako se 20 i nesto godina mucis i pokusavas da stvoris nesto,i ne vidis nista osim golog zivota,onda je vreme uzeti i preuzeti nesto konkretnije.Znaci odlazak odavde definitivno,zamo je pitanje gde je normalnije za uspeh.

Uh odalkle da počnem...

tih 6-5 hiljada ti je dovoljno da počeneš zivot tamo. Ako zanemarimo apsekt vize, nego krenemo priču da si već tamo. Znači ti si sada u Čikagu i imaš smeštaj. Moj ti je savet da nadjes nekog ko već vozi. da budeš kod njega u kamionu i da tako naucis da vozis za to ti treba neke 3-4 nedelje. ( ipak treba naći nekog ko ce da te primi u kamion) onda kada naucis da vozis položiš vožnju, za upravljanjem kamionom)

Kada imas vozačku onda je sve lagano. Sto se pola tiče u biznisu ima mnogo para. za naše uslove jezivo mnogo. Ja sada radim za jednu drugu kompaniju, koja isto dispečuje iz Srbije. Takodje zapošljava vozace koji nemaju svoj kamion (ali i one koji imaju) ali ih ne plaća po predjenoj milji već dele profit 50/50 ali takodje i troškove dele 50/50 (gorivo i gume i popravke na kamionu) Sada zarada zavisi od tebe ali i od marketa (tržišta) ove godine je market reknuo opasno dobro.

Ali ako neces da budes svaki vikend kući. vec jendom mesečno. moze da se zaradi i preko 2hiljade dolara nedeljno, i ako nisi vlasnik kamiona. E sada ne znam kakavi su ti aspekti za dobijanje vize.
Reply With Quote