Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aristotel
Vidi Zano. Ne bih se složio sa tobom uopšte. Neko ko pravi 4 hiljade dolara svake nedelje (dobija ček na taj iznsos ) svakako nije low pay job. Pazi mozda si ti za neke stvari strucnjak, ali drzi se podalje od ove teme. (mnogo je ljudi u ovoj temi koji se bave ovim poslom i pokrivenu su svi aspekti, imamo owner operatore, imamo company vozace imamo i dispečara. To sto postavljaš linkove gde pise kakva je situacija, to samo znaci da ti čitaš sta je neko drugi napisao, znaci prenosis poruku nekog kome je neko rekao sta drugima da prenese.
Inače Taske. Sad je biznis mnogo bolje, tj novi gazda novo sve...
|
Aristotel...
Prva stvar: 4k nedeljno? Ko? Owner operator? Mozda, u nekoj mnogo dobroj varijanti da su uletele nevidjeno dobro placene ture. I tako mozda uleti par puta u toku godine. Ostalo samo moze da bude ili manje ili neuporedivo manje.
Druga stvar: Gde je gorivo? Gde su odbitci? Rata za kamion? Posto je ovih 4k u teoriji moguce samo za owneroperatore, dakle pojedince koji su kupili kamion, svi odbitci idu na tih 4k. E FYI, na tom ceku koji ti vidis u BGD, u CHGO je na kraju te nedelje mnogo manji iznos.
Treca stvar: Malo smo i Zana i ja duze po ovim Amerikama za razliku od tebe koji koliko se secam nisi ni krocio na ovo tlo, bez uvrede, znamo kako funkcionise poreski sistem. Ti ne znas (mozda mislis da znas), sta znaci 1099. Pa kad na kraju godine dodjes u situaciju da za poreze, SS i Medicare moras da iskesiras iz dzepa, pogotovo kad udjes u malo visi tax bracket, ovi odbitci su preko 25%. Preskocicu kometarisanje o utaji poreza koji dosta ljudi u ovom biznisu radi.
Cetvrta stvar: Demagogija na forumu je mnogo losa stvar. Pogotovo kad tome pristupi neko ko ni ne zivi ovde. Dakle, mani se corava posla, i batali fore "avioni, kamioni, milioni". Ne dolazi se u USA do miliona tek tako. Vozio ja kamion, znam kako stvari funkcionisu uzivo... I vrlo dobro znam sta znaci kad te "Uncle Sam" osamari za porez kad radis na 1099, dok ti te frasove nisi doziveo.
Peta stvar: Ko tebi daje za pravo da nekome kazes da ide sa teme? Svi clanovi imaju ista prava na ovom forumu. Zana za razliku od tebe mnogo dobro poznaje US sistem. Trucking joj ni malo nije stran, samo se devojka nije ukljucivala previse. A opet, FYI, onaj clanak o trucker-u u NJ je ziva istina. Tako zive kamiondzije koje rade po PS-u iliti "by the book". Raspitaj se malo koliko se zaradjuje po americkim trucker-skim kompanijama tipa JB Hunt, CR England, Verner, Knights, Schaffer... E to je ohoho low income...