Taske poslao email...
Magelan da ti obasnim kako... Ako napravis gross nedeljno 8000$
Kad radi south:
a evo ako : počinjes nedelju aj kazemo: Iz Chicaga. Ponedeljak ujutru: Uzima se tura za NC. 750 milja 1400 dolara, Utorak oko podne na istovaru. Utorak uzima se tura do do GA 500 milja 1600 $ sreda kupi se tura za Houston 2100 dolara na 75 milja, cetvrtak kupi se tura do memphisa. 600 milja 1500$ i u petak se uzima tura iz memphisa 3200 dolara za NJ.
to je bila sad nedelja za vozaca koga sam ja dispečovao.
Brokeri CH-NC broker Matson roba dekstroza
NC-GA broker CHR roba Roll paper
GA-TX broker AFN Procter & Gamble
TX-TN broker Ceva graund (elekrtonika)
TN-NJ broker Knight roba FAK
-----
za svaku turu imam konformaciju koju mogu da ti prosledim na email. Jednostavno kada imas 4 vozaca po dispečaru ne moze da ne uzmeš dobru turu. Pa ako nisi ovner operator (tj si polu owner tj delis toskove i dobitak sa kompanijom, ne vozis na milje) mozes opet da vidis koliki je ček.
Plan za sledecu nedeelju, iz NJ uzeti jeftinu turu na NC ili SC posle je lako.
JA ovo sto pricam pricam jer svaki dan 8 sati gledam market. Normalno da svugde ima vozca koji manje zaradjuji ali ne zaboravi da je dispečar taj koji ti pravi pare. Nemoj ga zvati svako 5 minuta kada si prazan. Nemj biti besan na njega kada kasni utovar 2-3-4 sata. Jer i on isto moze da uradi isto sto i ti ( da pozove brokera) I nikada ga ne pitaj a sta ces da mi nadjes od tamo ako tura ide u MT ili u Kanadu ili WA ili OR ili ME VT ili tako nesto. Veruj dispečaru nemoj da mu pricas kako si svaki dan zamalo poginuo , kako te sasekli, ne drami mu zbog sati ili ako si malo spavao. Daj mu odresene ruke da ne mora da te zove za nikakve ture nego samo da ti daje ture. Svaki put kada zavrsis turu slikaj BOL posalji mu na email. Ne zovi ga sa pitanjem je li ima šta. Budi strpljiv. NE drami ako je tura 45, ako si legalan to je to, taj kamion je napravljen da vuče tu težinu, svi mi dobro znamo da nijedan vozac ne voli da vuce teške ture ali nekada mora. I ne zaboravi da tvoj dispečar nije tvoj gazda, ako ti nevalja kočnica nemoj smarati nas. Smaraj gazdu... Eto par saveta svakom owner opetaroru a i kompani vozacima.
P.S. Bio sam dosta puta u americi... Tj radim u americi ali zivim u Srbiji.
|