Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman
Има у слиперу места и за децу.... 
OTR Life! :-) :-) :-)
|
Ubiste me totalno
Ja citam sve ovo - hajde da se razumemo, u svakom poslu ima koje kakvih peripetija i gluposti - kako na Balkanu, tako i ovde... samo sto na svu srecu, nisu isti problemi u pitanju. Meni je jako drago da vise ne moram da se opterecujem tim stvarima sta je i ciji posao bitniji i da sad imam neki attitude naokolo. Da, posao koji je "bitniji" odnosno "cenjeniji" u ocima poslodavca ima vecu platu - pri tom mislim na bitniji u toj industriji i u toj firmi konkretno. Kod mene na poslu toga nema, iako su naravno plate razlicite - sales executives su ti koji mozes da kazes donose pare, ali nista oni tu ne mogu dok im operations ne odradi bids i pricing, niti opet niko od njih moze bilo sta sa vendors da odradi dok se accounting ne umesa. I opet, ni accounting nema sta da radi ako sales executives ne odrade svoj posao - dakle, pricamo o sumi a ne o drvetu. Svi radimo za istog coveka, attitude bilo koje vrste je neprihvatljiv - ima takvih ljudi, naravno; samo sto se ne zadrze bas dugo: ili sami odu, ili dobiju otkaz - ili se jednostavno primire nakon par razgovora sa HR.
Zato je meni sve ovo gore smesno: nemoj ovako ili onako da pricas sa dispecerom, ili nemoj da ti vozac da po... Tako mi je drago, ali neopisivo drago sto nisam okruzena (vise) takvim stvarima. Ne sporim da ima takvih kompanija u USA, ali imam izbor da ne radim za jednu od takvih.
Sto se tice te voznje preko cele Amerike, razumem da to bude nesto na pocetku za snalazenje ili sredstvo da se sakupe pare za odredjene stvari (skolovanje, kuca). Mi o tome nismo razmisljali ni u najvecim problemima, ja se nikad sa time ne bih slozila - ni za privremeno. I, totalno verujem u sve sto je D$D napisao svojevremeno na tu temu - kome nije mrsko neka potrazi. Sta se desava sa porodicom? Kad vidjas decu? Sta ako se vozacu ne daj Boze nesto desi - da li iko od vas vozaca ima zivotno osiguranje i na koliko? Kao profesija mi je ok ako je u pitanju local posao pod unijom (usps, fedex, staples, etc.). Zavrsis i ides kod svoje porodice. Ovo drugo mi je ok - ko hoce to da radi, a ne moze nista drugo - privremeno. Karijera - sorry, I don't think so. Brak (ako ga uopste i osnujete) postaje farsa, a deca tokom vremena pocnu da te definisu kao putnika namernika - bolji odnos ce imati sa komsijom koji mu dodje na utakmicu nego sa "tatom na sluzbenom putu". To je moj stav - nema ovde da li si u pravu ili ne. Suludo mi je sve to, dzabe sve te pare ako to radis celi zivot. Ako se zbog toga emigrira u Ameriku, onda nek ide sve da ne kazem gde...