Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86
Video sam tu temu, ali tu je bacen fokus na ilegalce uglavnom i ne pominje se da li je moguce uzeti neko osiguranje odmah nakon ulaska u zemlju koje bi pokrilo troskove poradjaja jel bez toga je papreno skupo i to mi kao 'svezi' imigranti ne bi mogli da podnesemo finansijski.? Jos jedna poenta mog pitanja je da li ce biti problema ako se dete rodi kod nas u Srbiji posle intervjua? Mislim na ulazak u USA posle par meseci, postujuci dat termin za krajnji rok ulaska zbog GC.
|
Najbolje da pitas u ambasadi. Ocigledno ste karakteristican slucaj, nisam cula da je iko imao slicnu situaciju. Ako se dete rodi nakon intervjua, i detetu treba viza da dodje ovamo. Tako da i njemu treba zelena karta u principu. Zar ne?
Ja sam bila u situaciji da sam trudna dobila ponudu posla u Evropskoj Uniji. I kad sam pocela da kontam kad cu da se porodim, gde (mogla sam da pocnem da radim dok sam u 6. mesecu trudnoce, da se porodim u Spaniji i da dete bude Sprska drzavljanka) ili da ostanem u SAD i da se porodim i zaposlim ovde (dete je Amerikanka od rodjenja).
Pare na stranu - razmisli koliko te kosta prijava za zelenu kartu za dete, ostanak tu, putovati sa bebom ne mozes dok ne napuni 40 dana zbog imuniteta koji jos uvek nije razvijen. Sad ti se cini, ma nema problema, ali kad dobijes dete pa pocnes da kontas sta je najbolje za dete, nije ti svejedno da 10 h udise ustajali vazduh u avionu sa bolestinama iz citavog sveta. Sto se njegovpg/njenog drzavljansta tice - najbolje je da se porodite ovde u SAD. Sto se finansija tice - naravno tu.
Sto bi ovi rekli - go figure