Citat:
Prvobitno poslao korisnik Iva75
Pozdrav svima! Koju adresu da pišem u DS260? Onu iz lične karte ili onu iz pasoša? Ako pišem onu iz lične karte, onda se dete i ja nećemo voditi na istoj adresi. A bilo je pitanje da li dete živi sa mnom. Pomagajte! 
|
Po meni je logičnije da ide adresa iz lične karte (trenutna adresa prebivališta), jer čim mjenjaš adresu trebalo bi da vadiš novu ličnu kartu, a pasoš ne moraš da mjenjaš.
Ja imam sličan problem, postavljao sam ranije pitanje i niko mi još nije odgovorio, a i sam ne znam šta da uradim. Kćerka i ja smo na istoj adresi od njenog rođenja, tako da bar to nije problem, ali supruga i ja se ne vodimo na istoj adresi ni u istom kantonu ni u istom gradu. Ona zbog porodiljskog bolovanja mora imati prebivalište tamo gdje je radila, a čim se porodila mi smo se preselili u drugi grad, a ako bi ona promjenila adresu prebivališta izgubila bi pravo na bolovanje. Pa ne znam šta da upišem u prebivalište u zadnjih par godina, odnosno ne znam da li ako prilagodim prebivališta da budu ista, oni mogu da provjere ispravnost tih mojih navoda, pa da dobijem odbijenicu zbog toga, ili da upišem onako kako jeste, ali po tome supruga i ja ne živimo na istoj adresi već neko duže vrijeme?!