Tema: Dv-2015
View Single Post
Staro 26.05.2014, 18:04
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Kad je riječ o trogodišnjoj srednjoj školi IgorMad je u pravu i dosta puta je sve objašnjeno, ne treba zaista davati ljudima lažnu nadu i izlagati ih trošku, jer ukoliko se odluče da pokušaju prvo će platiti vize, a onda će dobiti odgovor da ne zadovoljavaju kriterije... Dakle, potrebno je imati 12 god KONTINUIRANOG školovanja (ili viši stepen obrazovanja nakon te trogodišnje), ako osoba ima 11 god, odnosno trogodišnju školu i sad vanredno završi 4 god vanredno, to nije kontinuirano, jel'da?

Već sam pisala o ovom

* samo trogodišnja srednja škola - ne prolazi
* trogodišnja + vanredno četvrti stepen - ne prolazi, jedan član sa foruma je odbijen
* trogodišnja + viša - prolazi, slučaj Oskara sa foruma
* trogodišnja + vanredno četvrti stepen + viša + treća god. (fakultet) - prolazi (naš slučaj)

U prilog svemu gore navedenom pročitajte i ovo

http://www.bbsnetting.com/dvlottery/...e_official.php

Što se tiče pozivanja na radno iskustvo u određenim zanimanjima koja su navedena, to ću prepustiti nekom drugom da objasni ukoliko zna tačnu proceduru, jer ja zaista ne znam. Mislim da nisam naišla na nikoga na forumu tko je išao tim putem...

EDIT: Ispade sad da pričam sama sa sobom. johnywalker je pisao kako misli da IgorMad nije u pravu oko trogodišnje škole, ali u međuvremenu je editovao post

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago

Last edited by via; 26.05.2014 at 18:10.
Reply With Quote