23.06.2014, 14:31
|
|
Amer
|
|
Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki
U Nju Dzersiju nema odredjena starosna granica kad je u pitanju ostavljanje deca same kod kuce. To zavisi od odluke roditelja. Ipak treba uzeti u predvid zrelost deteta,kakav je komsiluk,dali imas nekoga u blizini ko bi mogo da dotrci u slucaju da se nesto nepredvidjeno desi.Ja licno imam dvoje decaka 12 i 7 godina, moja mama zivi 10 kuca dalje, nikad ih ne ostavljam na duze od pola sata, i uvek javim mami da zna. Dali bi ih ostavila same i otisla na poso?-Mislim da ne bih,bar dok moj stariji ne napuni jedno 14 godina.
Evo ga link za Nju Dzersi:
http://www.njfamily.com/What-is-the-...ds-Home-Alone/
|
Evo za Virdziniju ( izvor sajt koji ima na kraju .gov - sto ce reci zvanicni):
Age Guidelines ... - 7 years and under:Should not be left alone for any period of time. This may include leaving children unattended in cars, playgrounds, and backyards. The determining consideration would be the dangers in the environment and the ability of the caretaker to intervene.
- 8 to 10 years: Should not be left alone for more than 1½ hours and only during daylight and early evening hours.
- 11 to 12 years: May be left alone for up to 3 hours but not late at night or in circumstances requiring inappropriate responsibility.
- 13 to 15 years: May be left unsupervised, but not overnight.
- 16 to 17 years: May be left unsupervised (in some cases, for up to two consecutive overnight periods).
|