Citat:
Prvobitno poslao korisnik LAV Sk
Imam dve prasanja:dali treba da se prevede sveditelstvo(znaci dali za upis vo amerkansko skolo ke baraat prevedeno sveditelstvo od X oddelenie),i dali zatvoreniot kovert po pristignuvanje na amerikansko tlo se otvora na prvata destinacija ili na krajnata,posto imam kratko vreme od 2 casa medju letovite? 
|
Nas plikoto ni go zemaa uste vo ambasada, a na tatko mi i majka mi koga se selea vamu mu go zedoa na aerodrom na poslednata destinacija(bez ogled kolku premestuvanja si imal,na poslednata postojka ce pominis niz imigraciono)
Vo vrska so sveditelstvoto,mozebi trebese ali jas ne gi prevedov sveditelstvata od sin mi. Koga dojdovme ovde,pojdovme vo centarot kade se vrsi zapisuvanje na decata i mi gi zedoa izvodot od rodeni i sveditelstvoto na makedonski,napravija tuka pred mene kopii,si gi zadrzaa kopiite,a mene mi gi vratija originalite(bez nikakov problem)-sin mi togas go zapisuvav vo 3-to oddelenie....Sepak mislam da go pominuvam istoto ,bi napravila samo prevod na angliski-bez notar i pecat,kaj nas se naplatuva za notarski pecat, a ovde poveceto banki kade sto ce otvoris cheking smetka,ti ja davaat taa usluga besplatno.